Google Translator

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Νέα κόντρα Ρεπουμπλικάνων - Δημοκρατικών για φορολογικό νομοσχέδιο

Αυστηρή προειδοποίηση στους βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων στέλνει ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά την σημερινή απόρριψη του νομοσχεδίου για την επιβολή του φόρου των μισθωτών υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ότι εάν το Κογκρέσο δεν βρεί, έγκαιρα, μια λύση στο θέμα του φόρου των μισθωτών υπηρεσιών, τότε στην αρχή του προσεχούς έτους θα καταστεί αναγκαίο να αυξηθούν άλλοι φόροι.

Συγχρόνως, ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε επιτακτικά από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, "να προγραμματίσει νέα ψηφοφορία" για την έγκριση του νομοσχεδιου για τον φόρο των μισθωτών υπηρεσιών, μετά την απόρριψη του στη σημερινή ψηφοφορία.

"Εχουμε φθάσει στο χείλος του γκρεμού, οι Αμερικανοί πολίτες έχουν φθάσει στα όριά τους, έχουν κουραστεί (...) καλώ, λοιπόν, τον πρόεδρο και τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων να κάνουν άλλη μια ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, που έτυχε (διακομματικής) πλειοψηφίας στη Γερουσία" για τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, τόνισε ο αμερικανός πρόδρος - σε μια αιφνίδια εμφάνισή του στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου στο Λευκό Οίκο.

Προηγήθηκε άρνηση των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, "με κομματική πειθαρχία" να υπερψηφίσουν τη δίμηνη παράταση του φόρου των μισθωτών υπηρεσιών, όπως καθόρισε μια διακομματική πλειοψηφία στη Γερουσία προ επτά ημερών. Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ζήτησαν δωδεκάμηνη παράταση, κάτι στο οποίο όμως εναντιώνονται ήδη οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές.

Ηδη, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, τόνισε με δηλώσεις του ότι "το κόμμα του αρνείται να συμμετάσχει σε διακομματική διαβούλευση με αντικείμενο τη 12μηνη παράταση του φόρου", ενώ χαρακτήρισε "ανειλικρινή" τη στάση που υιοθετούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Πηγή: ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More