Google Translator

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Εκλεισαν 18 ξενοδοχεία μέσα σε έναν χρόνο

Δραματικό SOS εκπέμπουν τα ξενοδοχεία του Κέντρου της Αθήνας, καθώς το ένα μετά το άλλο οδηγούνται σε λουκέτο, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως εξαιτίας της συνεχούς υποβάθμισης και της αύξησης της εγκληματικότητας, που διώχνουν και τους τελευταίους πελάτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χτες ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης, μέσα στο 2011 έκλεισαν συνολικά 18 ξενοδοχεία του Κέντρου, με τελευταίο το ανακαινισμένο τετράστερο Jason Prime, με 82 δωμάτια, που λειτουργούσε στην περιοχή της Ομόνοιας από το 1969.

Η υποβάθμιση του Κέντρου θα οδηγήσει και σε νέα λουκέτα (είναι θέμα ημερών να κλείσει και το 19ο ξενοδοχείο) εκτίμησε ο κ. Τσακίρης, επισημαίνοντας ότι ήδη η αγορά έχει χάσει το 22% του δυναμικού των κλινών (περίπου 2.800 κλίνες). Σημειώνεται ότι το Jason Prime, που έκλεισε πριν από δύο μήνες, ανήκει σε επιχειρηματία που λειτουργεί άλλα τρία ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή. Την περίοδο 2003-2004 αναβαθμίστηκε σε κατηγορία και εκσυγχρονίστηκε εκ βάθρων με ίδια κεφάλαια ύψους 3 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε και αυτό όπως και οι άλλες γειτονικές επιχειρήσεις καθημερινά την πλήρη απαξίωση της περιοχής, την ανομία και την έλλειψη αστυνόμευσης, με όλες τις γνωστές συνέπειες και κινδύνους για το προσωπικό και τους πελάτες.
Ο κ. Τσακίρης κατηγόρησε για αδιαφορία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλους κυβερνητικούς φορείς που εμπλέκονται στην επιδείνωση του προβλήματος υποβάθμισης και απαξίωσης του Κέντρου της Αθήνας (υπουργεία Εσωτερικών, ΥΠΕΚΑ, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού - Τουρισμού, Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ο Δήμος Αθηναίων κ.λπ.). Παράλληλα, ζήτησε την κινητοποίηση της κοινωνίας υπό την ομπρέλα του Δήμου Αθηναίων και προσωπικά του δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ στάθηκε ιδιαίτερα «στην ανικανότητα και αδυναμία της Πολιτείας να απορροφήσει δεσμευμένα κονδύλια ύψους 320 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων ειδικά για την Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων υποδοχής, υπηρεσιών ασύλου και άλλων παρεμβάσεων που θα οδηγούσαν σε σημαντική εκτόνωση του προβλήματος αστικής υποβάθμισης του Κέντρου».

Ο ΤΖΙΡΟΣ. Σύμφωνα με τους Εμπορικούς Συλλόγους, το 2011 καταγράφεται πτώση τζίρου άνω του 28% σε σχέση με το 2010, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα όπου η πτώση περιορίζεται στο 10%. Παράλληλα, μόνο στο Κέντρο της Αθήνας χάνονται εξαιτίας της γιγάντωσης του παραεμπορίου πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο. Αντίστοιχα, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είδαν τον κύκλο εργασιών τους να μειώνεται κατά 50% σε σχέση με το 2008.

Πηγή: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More