Google Translator

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δ. Ρέππας: Είμαστε απέναντι στο μέτωπο των απολύσεων

Την αντίθεσή του στο μέτωπο υπέρ των απολύσεων, για το οποίο, όπως είπε, γίνεται τόση συζήτηση, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, δηλώνοντας παράλληλα υπέρμαχος του εξορθολογισμού του Δημοσίου.

«Δεν τίθεται θέμα απολύσεων, με τον τρόπο τον οποίο κάποιοι το θέτουν», ξεκαθάρισε ο κ. Ρέππας, σημειώνοντας ότι το ζήτημα δεν τεθεί επισήμως από τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης.

«Γνωρίζω ότι αυτό το θέμα δημοσίως αναφέρεται, -αναφέρθηκε από τον κ. Τόμσεν το θέμα των απολύσεων σε πρόσφατη ομιλία του. Νομίζω ότι αν αυτό γίνεται για να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα, αυτό έγινε και με τρόπο, μάλιστα, δραστικό και άμεσο, με την εφαρμογή της πολιτικής εργασιακής εφεδρείας, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εφαρμόστηκε ως μέτρο πολιτικής», τόνισε.

Επανέλαβε επίσης ότι η εφαρμογή της εφεδρείας «έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για το ότι δεν είναι ταμπού πλέον, το να παύει να εργάζεται στο Δημόσιο κάποιος ο οποίος είναι υπάλληλος του Δημοσίου».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 μπορεί να προκύψει μέσω των αποχωρήσεων και των προσλήψεων, οι οποίες μπορεί ανά εξάμηνο και αναλόγως των αποχωρήσεων να γίνονται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Υπενθύμισε επίσης ότι από το 2009 έχουν αποχωρήσει από το δημόσιο περίπου 200.000 υπάλληλοι, σημειώνονυας ότι αυτές προήλθαν από τις 53.336 αποχωρήσεις του 2010, τις αποχωρήσεις του 2011, που υπολογίζονται σε 35.000, των 22.000 που εργάζονταν στα προγράμματα stage και τους περίπου 65.000 συμβασιούχους, κυρίως εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του υπουργείου με την Ομάδα Δράσςη για θέματα που αφορούν στη διοικητική αναδιοργάνωση, τόνισε ότι υπάρχει ιδιαίτερη συνεργασία με τη Γαλλία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More