Google Translator

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

300 εκατ. επένδυσε στην Twitter o Αλγουαλίντ

Μερίδιο αξίας 300 εκατ. δολ. στην Twitter, την εταιρεία που διαχειρίζεται το πασίγνωστο site υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, απέκτησε ο δισεκατομμυριούχους πρίγκιπας από τη Σαουδική Αραβία, Αλγουαλίντ μπιν Ταλάλ, ενισχύοντας το επιχειρηματικό του προφίλ στον κλάδο ΜΜΕ παγκοσμίως.

Ο Αλγουαλίντ μπιν Ταλάλ, ανιψιός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας -του οποίου η προσωπική περιουσία, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται σε 19,6 δισ. δολ.- ήδη κατέχει μερίδιο 7% στη News Corp του Ρούμπερτ Μέρντοχ, και σχεδιάζει τη δημιουργία καλωδιακού ειδησεογραφικού καναλιού. Η εξαγορά αυτή θεωρείται σημαντική, καθώς το Twitter ήταν βασικό μέσο επικοινωνίας μεταξύ των διαδηλωτών κατά την εξέγερση των αραβικών χωρών, που απείλησε και τη Σαουδική Αραβία, αναγκάζοντάς τη να ανακοινώσει πακέτο κοινωνικών δαπανών ύψους 130 δισ. δολ.. Σύμφωνα με την Kingdom Holding, την επενδυτική εταιρεία του Αλγουαλίντ μπιν Ταλάλ, η απόκτηση του μεριδίου στην Twitter, που αγοράστηκε από κοινού από τον Αλγουαλίντ και την Kingdom, επετεύχθη ύστερα από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων.

ΑποτίμησηO διευθύνων σύμβουλος της Twitter, Ντικ Κοστόλο, αποτιμούσε τον Οκτώβριο την εταιρεία σε 8 δισ. δολ. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, το μερίδιο του Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχου και της επενδυτικής του εταιρείας στην Twitter είναι λίγο κάτω από το 4%. Η επενδυτική εταιρεία Kingdom Holding, του Αλγουαλίντ μπιν Ταλάλ, που είναι 26ος στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, κατέχει μερίδιο στην Citigroup, η οποία, με τη σειρά της, είναι μέτοχος σε εταιρείες-κολοσσούς, όπως η Apple και η News Corp, του Ρούμπερτ Μέρντοχ.

Πηγή: imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More