Google Translator

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Με 258 «ναι» υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2012



Με 258 "ναι" και 41 "όχι" υπερψηφιστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο κρατικος προϋπολογισμός του 2012. Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν συνολικά 299 βουλευτές.

Τις δαπάνες του υπουργείου Ανάπτυξης υπερψήφισαν 256 βουλευτές, καταψήφισαν 41, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Δημητρουλόπουλος και Αντωνακόπουλος, ψηφισαν "παρών", επειδή στα κονδύλια του υπουργείου δεν περιλαμβάνονται οι κωδικοί για τους πυρόπληκτους.

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική συγκυρία μεγίστης ευθύνης. Ελάχιστες γενιές ήρθαν αντιμέτωπες με τέτοιας κρισιμότητες προσκλήσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2012, επισημαίνοντας ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν «να υπερβούμε τις δυνάμεις μας».



Ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή ότι απέκρυψε την πραγματική εικόνα της οικονομίας της χώρας, επέρριψε ο πρώην πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την Ευρώπη ότι απέτυχε πλήρως να αντιμετωπίσει τη σημερινή συστημική κρίση. «Την ολιγωρία της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας να αντιδράσει, την πληρώνουμε σήμερα όλοι», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.


«Η ΝΔ είναι ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων και εγγύηση μετάβασης σε μία καινούρια εποχή», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στο «ψευτοδίλημμα» - όπως το χαρακτήρισε – για το εάν το κόμμα του είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση. «Αυτή είναι μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση», επανέλαβε, προσθέτοντας ότι δεν προέκυψε από προγραμματικές συγκλήσεις. «Δε δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν», τόνισε.

«Ένα πράγμα είναι βέβαιο: και δεκακομματική να ήταν η κυβέρνηση, αυτός ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να υλοποιηθεί», τόνισε η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προβλέποντας ότι η κρίση θα βαθύνει.

«Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι η 26η Οκτωβρίου είναι μια στέρεα βάση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Έκανε λόγο για μετάλλαξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα πρέπει να συναινέσουν με δημοψηφίσματα, όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ένωσης.

Δριμεία κριτική κατά των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τα ότι οδήγησαν τη χώρα «στην πιο βαθιά και παρατεταμένη ύφεση μεταπολεμικά».

ΠΗΓΗ: skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More