Google Translator

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα Δήμα προς την Άγκυρα

Να υπαναχωρήσει από τις ακραίες θέσεις στο Κυπριακό, κάλεσε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρος Δήμας, επισημαίνοντας πως η Άγκυρα πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική της και να συμβάλλει εποικοδομητικά προς μια βιώσιμη λύση.

Μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Μαρκουλλή, ο κ. Δήμας ανέφερε πως χθες ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ, Ντάουνερ παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει πρόοδος, στις συνομιλίες, για το Κυπριακό.

Παράλληλα, ο κ. Δήμας ξεκαθάρισε πως η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ της, με όλες τις γειτονικές χώρες εκφράζοντας την πάγια θέση της ΝΔ και παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το μήνυμα στην Άγκυρα

Μήνυμα στην Άγκυρα να απέχει από ενέργειες εναντίον της Κύπρου, ειδικά στο θέμα των γεωτρήσεων, απέστειλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, αμέσως μετά τη συνάντησή του, με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Παράλληλα, ο κ. Δήμας εμφανίστηκε απαισιόδοξος σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, επισημαίνοντας πως η Τουρκία δεν συμβάλλει καθόλου, στις προσπάθειες για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση.

Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η Αθήνα στηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια, ενώ τόνισε ότι ο Ελληνισμός θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά χρειάζεται και αυτή να αναθεωρήσει τη στάση της.
Πηγή: www.athina984.gr



Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More