Google Translator

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο Nicolas Cage και οι άλλοι σταρ που χρωστάνε. Πολλά!



Τι και αν είναι διάσημοι και έβγαλαν χρήματα με τη σέσουλα; Τελικά δεν τους έμεινε δεκάρα τσακιστή. Όχι, για να μη νομίζετε, δηλαδή, ότι μόνο εμείς έχουμε τη ρετσινιά της χρεωκοπίας.

Nicolas Cage



Πώς γίνεται να βρίσκεσαι στην κορυφαία λίστα με τα μεγαλύτερα κασέ χολιγουντιανών ταινιών, να φθάνεις την περιουσία σου στα 15 εκατομμύρια δολάρια και να μένεις πανί με πανί και το 2009, μόνο ο Nicholas Cage το ξέρει. Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός κατάφερε να βγάλει στο σφυρί 3 κάστρα, δύο νησιά, ένα λίαρ τζετ, δύο γιοτ και 20 αμάξια. Μην ξεχνάμε και τη βίλα στο Μπελ Αιρ για την οποία ωστόσο δεν βρέθηκε κανένας αγοραστής εξαιτίας της κιτς διακόσμησης, λένε οι φήμες…

Mike Tyson



Μετά από επτά χρόνια υπαγωγής της περιουσίας του στο άρθρο 11 περί χρεωκοπίας, ο πολλά βαρύς μποξέρ Mike Tyson δήλωσε επίσημα πέρυσι ότι είναι απένταρος. Και να φανταστεί κανείς ότι στις δόξες του «καθάριζε» μέχρι και τα 30 εκατομμύρια δολάρια για κάθε αγώνα. Αλλά αυτά παθαίνει όποιος βάζει στο μάτι μια χρυσή αλυσίδα με 80 καράτια αξίας 174 χιλιάδων δολαρίων αλλά δεν την πληρώνει ποτέ. Έρχεται σου έρχεται με το χαρτί της εφορίας και ιδού τα αποτελέσματα.

Wesley Snipes



Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους φοροφυγάδες. Τουλάχιστον στην Αμερική. Διότι κύριε Wesley Snipes μου, όταν κάνεις γαργάρα 7 εκατομμύρια δολάρια από το 1999 έως το 2001, πώς περιμένεις να μη σε καταγγείλει η εφορία έστω και δέκα χρόνια αργότερα; Μα που νομίζεις ότι ζεις; Στην Ελλάδα; Κάτσε τώρα μέσα στη στενή και έχει ο Θεός.

Tony Braxton


«Unbreak my debt» τραγουδά αυτές τις μέρες η μαύρη αοιδός Tony Braxton στο δικαστήριο του Λος Άντζελες για να γλιτώσει την κατάσχεση του υποθηκευμένου πατρικού της σπιτιού. Το μέγεθος των οφειλών της κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με στοιχεία του 2010 ωστόσο αυτό δεν την απέτρεψε από το να χρεωθεί πρόσφατα άλλα 2,5 εκατομμύρια για λούσα.

Annie Leibovitz



Ένα κλικ με τον φακό της και ήταν αρκετό για να αγοράσει μια χούφτα ακίνητα. Ο λόγος για την κορυφαία φωτογράφο διασημοτήτων, Annie Leibovitz η οποία κόλλησε τη ρετσινιά της κακοπληρώτριας και έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής πριν από δύο χρόνια. Βάζοντας υποθήκη την τέχνη της, δηλαδή το περιζήτητο φωτογραφικό της έργο, πήρε τελικά δάνειο ύψους 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων από το φιλότεχνο ίδρυμα Art Capital με έδρα το Μανχάταν και τη γλίτωσε.

Stephen Baldwin



Πίστευε και μη ερεύνα λέει το ρητό, το οποίο ακολούθησαν κατά γράμμα οι απανταχού Αμερικάνοι χριστιανοί προκειμένου να βοηθήσουν τον «αδελφό» τους και πρώην περιζήτητο ηθοποιό, Stephen Baldwin ο οποίος φέσωσε την εφορία το 2009 με 2,3 εκατομμύρια δολάρια. Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας για την οικονομική ενίσχυση του Baldwin, υποστήριξαν ότι «από τη στιγμή που ο Stephen ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, τα έσοδα του έχουν μειωθεί κατά 70%, επειδή πλέον απορρίπτει ταινίες που περιέχουν σκηνές σεξ και βίας».

Sarah Ferguson



Το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας θέλησε να ανακατευτεί με τα χρηματιστηριακά και την πάτησε. Η εταιρία Hartmoor LLC που ίδρυσε το 2006 η κοκκινομάλλα Sarah Ferguson με έδρα τη Νέα Υόρκη βάρεσε κανόνι μόλις 18 μήνες από την είσοδο της στο χρηματιστήριο. Με τούτα και με κείνα, τα οικονομικά ανοίγματα της Δούκισσας του Γιορκ έφτασαν τα 4 εκατομμύρια ευρώ και τώρα μέχρι και η Μπέντλεϊ σαπίζει στο γκαράζ άνευ σέρβις.

Mc Hammer




Όσοι διασκεδάζετε τη δεκαετία του 1990, σίγουρα έχετε λικνιστεί τους ποπ ρυθμούς του κομματιού «U Can’t Touch This». Αν πάλι όχι, ιδού η ευκαιρία σας εδώ. Ο ράπερ πίσω από το χιτ εκείνης της εποχής δεν είναι άλλος από τον Mc Hammer ο οποίος είδε το χρώμα του χρήματος μέσα σε μια νύχτα και από τότε τον έφαγε η μαρμάγκα. Χωρίς άλλο παρόμοιο χιτ, ο τραγουδιστής έκανε τη μεγάλη ζωή ώσπου το 2006 προχώρησε σε «υπεύθυνη δήλωση» χρεωκοπίας με την εφορία να τον κυνηγά για 13,7 εκατομμύρια δολάρια.

Marion Jones



Από το πρώτο σκαλί του βάθρου στον πάτο. Η κορυφαία Αμερικανίδα σπρίντερ Marion Jones είδε την περιουσία της να κάνει φτερά όταν το 2007 παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση αναβολικών ουσιών ρίχνοντας την αυλαία στην καριέρα της. Οι μηνύσεις έπεσαν βροχή και έτσι, μαζί με τα αθλητικά της παπούτσια και τα χρυσά της μετάλλια, η «σούπερ Μάριον» αποχωρίστηκε την έπαυλη αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα τα περιουσιακά της στοιχεία αγγίζουν μετά βίας τα δύο χιλιάδες δολάρια.

Τόλης Βοσκόπουλος



Για το τέλος αφήσαμε μια οικονομική λαμογιά made in Greece. «Το φεγγάρι πάνωθέ μου ασημένιο τάλιρο» τραγουδά ο λαϊκός ερμηνευτής του έρωτα και της αγάπης Τόλης Βοσκόπουλος μόνο που στη δική του περίπτωση ήταν πολλά τα τάλιρα. Συγκεκριμένα 5,5 εκατομμύρια ευρώ κατέγραψε η εφορία ότι είναι τα χρωστούμενα του από το 1993 έως το 2009 και έτσι ο πασίγνωστος τραγουδιστής καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3 ετών. Στις παράπλευρες απώλειες αξίζει να σημειωθεί η παραίτηση της συζύγου του, Άντζελας Γκερέκου από τη θέση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.

Πηγή : cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More