Google Translator

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Καταγγέλλουν χειραγώγηση δικαστών


Πρόθεση χειραγώγησης από το υπουργείο Οικονομικών των δικαστών που θα κληθούν να εκδικάσουν τις προσφυγές για το χαράτσι της ΔΕΗ καταγγέλλει ο πρόεδρος του
Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλος και καταδικάζει την πολιτική αφαίμαξης των Ελλήνων πολιτών, πάση θυσία και με κάθε τρόπο και απειλή.

Αιχμή του δόρατος αποτέλεσε η ανακοίνωση που έσπευσε να εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας (προσωρινή διαταγή) που απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή του ρεύματος σε ακίνητο, επειδή οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σε αυτήν μιλά για «υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων», προαναγγέλλοντας παρέμβαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες».

Το γεγονός πυροδότησε τη σφοδρή αντίδραση των δικηγόρων: «Το υπουργείο Οικονομικών εγκαλεί το δικαστή για υπέρβαση δήθεν της αρμοδιότητάς του, τη στιγμή που το ίδιο υπερβαίνει διά των λεγομένων του το ρόλο και τις αρμοδιότητές του ως οργάνου της εκτελεστικής εξουσίας, παρεμβαίνοντας στη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Επιχειρεί παράλληλα, χωρίς οποιοδήποτε νομικό έρεισμα και ύπαρξη ιεραρχικής εξάρτησης, να υποκαταστήσει στη θέση δικαστηρίων, των μόνων αρμόδιων για την εφαρμογή των νόμων, το ΝΣΚ ως δήθεν αρμόδιο»

Πηγή:enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More