Google Translator

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα


Σειρά επαφών με όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με θέμα συζήτησης, το πως θα πορευτεί το κόμμα τους επόμενους μήνες και με ποιους όρους θα οδηγηθεί στις εκλογές.

Έντονος ήταν ο προβληματισμός που επικρατεί, τον τελευταίο καιρό, μεταξύ
υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κόμματος, για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την επόμενη ημέρα μετά την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Το βασικό θέμα είναι το πως θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Διαδοχικά ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε από το μεσημέρι με τον κ. Ρέππα την κ. Διαμαντοπούλου και τους κ. Βενιζέλο, Λοβέρδο, Σκανδαλίδη και Παπουτσή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε σε όλους ότι, πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου και ζήτησε τις απόψεις των στελεχών για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Κοινή είναι η άποψη, στους υπουργούς και στους βουλευτές ότι τις διαδικασίες πρέπει να τις ανοίξει ο Γ. Παπανδρέου. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, μιλώντας στοραδιόφων της ΝΕΤ δήλωσε ότι "αυτή η προσπάθεια δαιμονοποίησης και εξοβελισμού, όχι πια από τη χώρα αλλά από το σύστημα το πολιτικό, αλλά αν είναι δυνατόν από τη χώρα του Γ. Παπανδρέου, είναι κάτι το οποίο αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικού κανιβαλισμού".

Άλλοι βουλευτές και στελέχη τονίζουν ότι όλα πρέπει να γίνουν με βάση το καταστατικό του κόμματος, ενώ επισημαίνουν ότι αυτό που προέχει για την επόμενη ημέρα είναι το ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει τις θέσεις και το πρόγραμμά του με βάση το οποίο θα κατέβει στις εκλογές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, μιλώντας στο Ράδιο9, εκτίμησε ότι "από ηγετικές φαντασιώσεις το ΠΑΣΟΚ είναι γεμάτο, από, πράγματι, τοποθετήσεις που δίνουν προοπτική, από αυτό έχουμε ανάγκη... το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δεν έχει προτάσεις. Με τι θα κατεβούμε, με το πρόγραμμα του 2009;".

Πολλές συζητήσεις γίνονται και για το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνεδρίου πριν από τις εκλογές, όπου θα ξεκαθαρίσουν κυρίως τα ιδεολογικά ζητήματα. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στον ρ/σ του Αnt1 υποστήριξε ότι "αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή δεν είναι η εσωστρέφεια και η συζήτηση περί προσώπων αλλά πρώτον να βγούμε στον κόσμο να εξηγήσουμε τι έγινε, που βρισκόμαστε, που πάμε και ποια είναι τα προοδευτικά χαρακτηριστικά που μπορούμε, και τις προοδευτικές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε, μέσα σ' αυτήν την συγκυρία. Έχουμε πρόεδρο, έχουμε θεσμικά όργανα, θα υπάρχει μια συντεταγμένη πορεία και θα τα δούμε εν καιρώ".

Πηγή: megatv.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More