Google Translator

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Παραιτείται ο Μπερλουσκόνι


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα παραιτηθεί μετά την έγκριση του του νόμου οικονομικής σταθερότητας, ανακοίνωσε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, όπως μετέδωσε το Reuters. Νωρίτερα σήμερα, η συντηρητική κυβέρνηση του Καβαλιέρε κέρδισε στην ψηφοφορία για την έγκριση του ισολογισμού τoυ κράτους για το 2010 αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Μετά την «ταπεινωτική ήττα» του, όπως χαρακτηρίστηκε από τους πολιτικούς αναλυτές, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετέβη στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο. Προηγήθηκε η έγκριση του νομοσχεδίου με 308 ψήφους στην 630μελή βουλή. Ο ισολογισμός πέρασε μόνον χάρη στην επιλογή των βουλευτών της
αντιπολίτευσης να μην καταψηφίσουν ανοικτά το μέτρο και στους αντάρτες της κεντροδεξιάς, που έστειλαν, έμμεσα μήνυμα στον Μπερλουσκόνι -απέχοντας, και αυτοί, από την διαδικασία της ψηφοφορίας.


«Το ποιος ηγείται ή όχι της κυβέρνησης έχει μικρότερη σημασία από το καλό της χώρας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα πως μόνη ρεαλιστική λύση είναι οι εκλογές. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η απόφαση είναι στα χέρια του προέδρου Ναπολιτάνο.

Ο νόμος οικονομικής σταθερότητας είναι εκείνος που περιέχει μέρος των υποδείξεων των Βρυξελλών. Κάτι που σημαίνει ότι ο Καβαλιέρε ελπίζει να λάβει, περίπου σε μια εβδομάδα, τουλάχιστον ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία, έχοντας χάσει την πλειοψηφία στην βουλή. Είναι προφανές, ότι ο Μπερλουσκόνι, μετά την παραίτησή του, θα ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Πηγή : tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More