Google Translator

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου εκτός απροόπτου θα οριστικοποιηθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 10.05 το πρωί ύστερα από τις προσελεύσεις κατά σειράν των Γ. Καρατζαφέρη Αντ. Σαμαρά και Γ. Παπανδρέου.

"Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι εδώ γι' αυτό το θέμα, ελπίζω να είναι η τελευταία", δήλωσε προσερχόμενος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Αν. Σαμαράς.
Η νέα σύσκεψη γίνεται ύστερα από μια ακόμη μακρά νύχτα διαβουλεύσεων μετά το ναυάγιο της υποψηφιότητας Πετσάλνικου και την επαναφορά στο τραπέζι του ονόματος του Λ. Παπαδήμου.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης, επιστρέφοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γ. Παπανδρέου συνομίλησε με τον κ. Παπαδήμο, ενώ συνεργάτες τους ανέλαβαν την προεργασία της εν δυνάμει συμφωνίας. Γύρω στις 12 το βράδυ, οι κ. Παπανδρέου και Παπαδήμος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, όπου αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις της συμφωνίας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και επί μήνες σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη (προκειμένου να αναλάβει) υπογραφής του νέου "μνημονίου", τον χρόνο των εκλογών (διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνουν όλα όσα πρέπει μέχρι το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα της 19ης Φλεβάρη) και της συμμετοχής πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση (κάτι που ο κ. Σαμαράς απέφευγε στις διαβουλεύσεις επιδιώκοντας "συμβολική" συμμετοχή).Στο μόνο "σημείο που είχαν ήδη συμφωνήσει αφορούσε τη σύνθεση του οικονομικού επιτελείου, όπου ο κ. Παπαδήμος δεν έβαλε θέμα -το αντίθετο- για την παραμονή του Ευ. Βενιζέλου στην αντιπροεδρία και στο υπουργείο Οικονομικών."Τηλεφώνησε... τώρα, στον Παπαδήμο και ξεκαθάρισε τις προθέσεις σου", φέρεται ότι είπε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά - και αναμένοντας την απάντησή του, έτσι ώστε να μην υπάρξει τίποτα ανοιχτό μέχρι σήμερα το πρωί. Τι θα γίνει; Ολα τα μηνύματα δείχνουν ότι η επιλογή Παπαδήμου είναι πια επικρατέστερη, αν και κάποιοι επιμένουν ότι στο "τραπέζι" παρέμενε χθες το βράδυ και η συζήτηση περί Ευ. Βενιζέλου (του κ. Πετσάλνικου είχε σχεδόν "διαγραφεί")...
Από νωρίς το πρωί τη στήριξη στην υποψηφιότητα Παπαδήμου εξέφρασαν μία σειρά από βουλευτές και στελέχη.
"Η ευρωπαική εμπειρία του Λουκά Παπαδήμου, μπορεί να βοηθήσει και να εκπροσωπήσει τη χώρα επάξια" δήλωσε στον ρ/σ Βήμα 99,5 η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου.
Την πεποίθησή τους ότι η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή του Λ. Παπαδήμου, εξέφρασαν στον "Σκάι" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βουγιας, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου και ο πρόεδρος της Δράσης Στ. Μάνος.
"Αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας είναι βάση για αλλαγή αυτού του αργηγοκεντρικού κομματικού συστήματος και των μονοκομματικών κυβερνήσεων" σημείωσε στο ΣΚΑΙ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
"Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να διαλέξουμε δήμιο", ήταν αντίθετα η δήλωση της Λ. Κανέλλη στην Κοινωνία Ωρα Mega
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More