Google Translator

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Οι ηλικιωμένοι δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα στον πλανήτη


Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά κάτοικο στον πλανήτη μειώνονται μετά την ηλικία των 65 ετών. Αυτό αναφέρει γερμανική έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον δημογράφο Εμίλιο Ζαγκένι του γερμανικού Ινστιτούτου Δημογραφικής Έρευνας Μαξ Πλανκ.

Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα, όσο αυξάνεται διαχρονικά το προσδόκιμο ζωής και γερνάει ο πληθυσμός στις σύγχρονες κοινωνίες, τόσο θα
αντισταθμίζεται η υπερθέρμανση του πλανήτη και η συνεπαγόμενη κλιματική αλλαγή.

Αυτό στηρίζεται σε εκτιμήσεις για τα χρήματα που δαπανά ένας άνθρωπος στην πορεία του της ζωής του, σε προϊόντα και υπηρεσίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον και το κλίμα, όπως ηλεκτρισμός, βενζίνη, αεροπορικά ταξίδια κ.α.

Για παράδειγμα, οι νεότεροι οδηγούν και ταξιδεύουν περισσότερο από τους ηλικιωμένους, ενώ οι ηλικιωμένοι δαπανούν περισσότερα χρήματα σε θέματα υγείας και σε δραστηριότητες χαμηλής ενεργειακής έντασης, ενώ η αγορά και κατανάλωση ρούχων είναι μειωμένη.

Ανησυχία όμως προκαλείται καθώς την ίδια ώρα, παρά τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ που δείχνουν ότι ο πληθυσμός άνω των 65 ετών στον πλανήτη θα αυξηθεί κατά 13% το 2030, υπολογίζεται αύξηση έως το 2050 στις άλλες ανθρωπογενείς δραστηριότητες που επιβαρύνουν το κλίμα, όπως η περισσότερη κατανάλωση ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Πηγή : imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More