Google Translator

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Εντονες χιονοπτώσεις και καταιγίδες στα δυτικά


Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με έντονες χιονοπτώσεις και καταιγίδες το απόγευμα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τοπικά στα βόρεια ολικός. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά στην Πιερία και τη Χαλκιδική αυξημένες οπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Γρήγορα και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και σταδιακά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από αργά το βραδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και από το βραδυ στην κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονα.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από μείον 10 (-10) έως 03 βαθμούς κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός. Τοπικά η ελάχιστη θα πέσει στους μείον 14 (-14)

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι σταδιακά σε 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 3 (-03) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά από μείον 6 (-06) έως 03 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος



Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία , την ανατολική στερεά και την Εύβοια. Το βραδυ στη Θεσσαλία και τη νύχτα στα υπόλοιπα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα νοτια πιθανώς να εκδηλωθεί καταιγίδα.
Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το βραδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 4 (-04) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νοτια πεδινά και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βραδυ και από τα δυτικά θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και θα ενισχυθούν τη νύχτα.
θερμοκρασία: από 02 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα νότια αρχικά αίθριος και από τις απογευματινές ώρες σταδιακή αύξηση των νεφώσεων.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: στα νοτια από 02 έως 10 και στα βόρεια από μείον 4 (-04) έως 04 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν κυρίως στα βόρεια.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βραδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-01) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού από μείον 4 (-04) έως 01 βαθμό κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες το βραδυ θα ενταθούν.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 6 (-06) έως 01 βαθμό κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 02-02-2012

Καιρός: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με χιονοπτώσεις που αρχικά κατά τόπους θα είναι έντονες, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και τα ορεινά ενώ στις πεδινές περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Καταιγίδες κατά τόπους έντονες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και νοτια.
Ανεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί .
θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Παγετός στα ηπειρωτικά, τοπικά στα βόρεια ολικός.

Πηγή: .imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More