Google Translator

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τα Fitness Trends της νέας χρονιάς! Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει…


Τα Fitness Trends της νέας χρονιάς!Αν ένας από τους στόχους που έθεσες για τη νέα χρονιά είναι η γυμναστική, αυτό το θέμα θα σε βοηθήσει να βρεις αυτό που σου ταιριάζει…

Όπως στη μόδα λοιπόν, έτσι και στη γυμναστική υπάρχουν τάσεις. Δες τα πιο hot fitness trends για το 2012 και αποφάσισε…



Το Αμερικανικό Κολέγιο των Sports Medicine έκανε μια έρευνα για να βρει τη λίστα με τα 20 trends της γυμναστικής που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. 2,620 επαγγελματίες του fitness από όλον τον κόσμο επέλεξαν και σου παρουσιάζουν τους τρόπους εξάσκησης που θα “φορεθούν” περισσότερο… Εμείς επιλέξαμε τα 10 καλύτερα για την γυναίκα και σου τα παρουσιάζουμε!
ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΟ 2012

10. Bootcamp
Όχι δεν πρόκειται για διαγωνισμό σε κάποιο talent show! Το Bootcamp είναι η… κατασκήνωση του fitness. Θυμάσαι που πήγαινες μικρή κατασκήνωση; Ε, λοιπόν η νέα τάση στη γυμναστική είναι κάτι σαν εκείνη την καλοκαιρινή σου συνήθεια. Δηλώνεις συμμετοχή σε κάποιο bootcamp και μια ομάδα γυμναστών σε βάζει σε πρόγραμμα για 1 ή 2 εβδομάδες σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Συνήθως ένα τέτοιο πρόγραμμα περιλαμβάνει καρδιαγγειακή άσκηση, πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και γυμναστική τόσο μέσα, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

9. Εξωτερικές δραστηριότητες
Είναι απλό: επιστροφή στη φύση! Jogging, τρέξιμο, αλλά και πιο περίπλοκες ασκήσεις σε εξωτερικούς χώρους. Μην ξεχνάς άλλωστε πως στη χώρα μας το καλοκαίρι κρατάει πολύ. Αλλά και τις μέρες που κάνει κρύο, δεν έχεις παρά να φορέσεις ζεστά και άνετα ρούχα και να βγεις… Το καλύτερο με τις εξωτερικές δραστηριότητες είναι πως δεν βαριέσαι, χαλαρώνεις και ξεκουράζεις το μυαλό σου. Χαρίζεις στο σώμα σου ενέργεια και πολλές φορές δεν αντιλαμβάνεσαι καν πως κάνεις γυμναστική.

Τι λες για ιππασία; Για τρέξιμο; Για μπάσκετ; Ή μήπως απλά να πάρεις το ποδήλατό σου;

8. Yoga
Από την Ανατολή ήρθε για να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Είναι από τις πιο αγαπημένες ασκήσεις των γυναικών και όχι άδικα. Η yoga δεν διώχνει απλά τα κιλά, αλλά αγαπά το γυναικείο σώμα, τις καμπύλες σου και βελτιώνει την ευλυγισία. Και φυσικά με τόσα είδη yoga εξάσκησης μπορείς να διαλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες. Από Anusara Yoga, Hot Yoga, Yoga @ The Office κτλ.

- Βρες τον τύπο yoga που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου και ξεκίνα γυμναστική!

7. Λειτουργική Προπόνηση
Εδώ η γυμναστική δεν γίνεται απλά και μόνο για να χάσεις κιλά, ούτε φυσικά για να μπορέσεις να βγεις με… περηφάνεια στην παραλία. Η λειτουργική προπόνηση έχει πιο πρακτικούς στόχους. Ασκήσεις που θα βελτιώσουν την ισορροπία σου, τη δύναμη, τη στάση του σώματος και την αντοχή να ανταπεξέλθεις στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Είτε αυτές είναι να κατεβάσεις τα σκουπίδια, να κουβαλήσεις τα ψώνια από το super market ή να ανέβεις τις σκάλες χωρίς να λαχανιάσεις. Με την λειτουργική προπόνηση θα δεις θεαματικά αποτελέσματα και θα απαλλαχθείς από ενοχλητικούς πόνους σε δραστηριότητες της καθημερινότητας.

6. Zumba
Συνδυασμός λάτιν ρυθμού με αεροβική άσκηση. Η Zumba είναι το fitness trend που μπαίνει δυναμικά για πρώτη φορά στην δεκάδα, από την 24η θέση όπου βρέθηκε το 2011. Είναι εμφανές λοιπόν πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τον χορό και τη διασκέδαση, πολύ περισσότερο αν αυτός συνδυάζεται με γυμναστική. Ποιος δεν θα ήθελε να καψει μέχρι και 800 θερμίδες σε ένα και μόνο μάθημα;

5. Group Personal
Κάτι η οικονομική κρίση, λίγο το “ρητό” η ισχύς εν τη ενώση έφεραν άλλη μία από τις τάσεις στην γυμναστική μέσα στο 2012. Πρόκειται για personal training σε group 3-4 ατόμων. Εσύ που θέλεις κάποιον ειδικό από πάνω σου να σε κατευθύνει, να σου δίνει συμβουλές και να προσαρμόζει τη γυμναστική στις δικές σου ανάγκες, αλλά δεν μπορείς να πληρώνεις μαθήματα γυμναστικής μόνο για σένα, βρήκες το δικό σου fitness trend.

4. Core Training
Πάντα έψαχνες τρόπους να γυμνάσεις τους γλουτούς, να διώξεις τα μπρατσάκια από τα χέρια ή να ρίξεις το λίπος από την κοιλιά. Η νέα τάση όμως στην γυμναστική είναι το ακριβώς αντίθετο. Γύμνασε τους μύες του κορμού και δες διαφορά σε όλο το σώμα. Το λεγόμενο core training επικεντρώνει στην περιοχή της κοιλιάς, της πλάτης και του θώρακα. Το αποτέλεσμα; Υπέροχοι κοιλιακοί, πιο σωστά στάση του σώματος, και λιγότεροι πόνοι στην μέση και την πλάτη.

Οι ασκήσεις για τον κορμό μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους και συχνά χρησιμοποιούν μπάλες ισορροπίας, λάστιχα και bosu.

3. Personal Training
Μπορεί για εμάς τους “κοινούς θνητούς” ο όρος personal trainer να είναι σχετικά πρόσφατη έννοια, οι διάφοροι όμως celebrities του Hollywood έχουν εδώ και χρόνια τον προσωπικό τους γυμναστή. Τον άνθρωπο που θα τους βάλει σε πρόγραμμα προκειμένου να μην “ξεφύγουν” και να έχουν το εντυπωσιακό σώμα. H καθημερινή συνήθεια των stars έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και δική σου… ένα γυμναστής μόνο για σένα, να ετοιμάζει τις ασκήσεις που θα επικεντρώσουν καλύτερα στο δικό σου σώμα.

2. Γυμναστική και απώλεια βάρους
Πώς θα χάσεις πιο γρήγορα και αποτελεσματικά κιλά; Πώς θα είναι το σώμα σου όμορφο και το δέρμα σφριγηλό μετά από μια δίαιτα; Πώς συνδυάζεται μια εντατική δίαιτα με την κατάλληλη γυμναστική; Μα φυσικά με ένα πρόγραμμα που τα συνδυάζει και τα δύο. Δίαιτα και γυμναστική πάνε πακέτο και αυτό θα στο αναφέρει κάθε διαιτολόγος ή γυμναστής. Άλλωστε μην ξεχνάς πως ένα γυμνασμένο σώμα καίει περισσότερες θερμίδες ακόμη και όταν δεν κάνει γυμναστική… Δεν είναι τυχαίο που τέτοιου είδους προγράμματα fitness βρέθηκαν τόσο ψηλά στη λίστα με τα fitness trends του νέου έτους!

1. Άσκηση ενδυνάμωσης
Οι ασκήσεις με βάρη για να δυναμώσει όλο το σώμα από τα χέρια μέχρι τα πόδια δεν απευθύνονται πια μόνο στους body builders ή τους αθλητές! Είναι μια μορφή εξάσκησης για όλους όσους θέλουν πιο όμορφο σώμα, καλύτερη καύση θερμίδων και υγεία! Οι ειδικοί του fitness επιλέγουν να ενσωματώσουν στην κανονική εξάσκηση ένα σετ ασκήσεων ενδυνάμωσης. Εκτός από όμορφο σώμα η ασκήσεις αυτές έχει αποδειχθεί πως βοηθούν την καρδιά, ρυθμίζουν τον καρδιακό ρυθμό, αλλά και τον μεταβολισμό.

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου, οι δυνατοί κοιλιακοί και ραχιαίοι θωρακίζουν τη μέση σου από τραυματισμούς και ενοχλήσεις.

Πηγή: tlife.gr, e-diet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More