Google Translator

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Οι νέες προβλέψεις των τραπεζών για επισφαλή δάνεια

Οι νέες προβλέψεις των τραπεζών για επισφαλή δάνειαΕντός των ημερών παραδίδεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, η διαγνωστική μελέτη Blackrock, η οποία, αφού έλεγξε και αξιολόγησε το δανειακό χαρτοφυλάκιο των ελληνικών τραπεζών, εισηγείται το ύψος των νέων προβλέψεων που θα πρέπει να λάβουν οι ελληνικές τράπεζες για τα επισφαλή δάνεια, τις οποίες προβλέψεις θα επιμερίσουν σε ορίζοντα τριετίας.


Εντός των ημερών παραδίδεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, η διαγνωστική μελέτη Blackrock, η οποία, αφού έλεγξε και αξιολόγησε το δανειακό χαρτοφυλάκιο των ελληνικών τραπεζών, εισηγείται το ύψος των νέων προβλέψεων που θα πρέπει να λάβουν οι ελληνικές τράπεζες για τα επισφαλή δάνεια, τις οποίες προβλέψεις θα επιμερίσουν σε ορίζοντα τριετίας.

Στη συνέχεια η ΤτΕ -περί τα τέλη Φεβρουαρίου- και αφού αξιολογήσει τα συμπεράσματα της μελέτης, θα ανακοινώσει το ύψος των προβλέψεων που θα πρέπει να λάβουν οι ελληνικές τράπεζες, συνυπολογίζοντας τις προβλέψεις που ήδη έχουν ληφθεί και λαμβάνοντας υπόψη της την πορεία των εσόδων προ προβλέψεων των τραπεζών.

Στα 8-9 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, οι νέες προβλέψεις των ελληνικών τραπεζών για επισφαλή και προβληματικά δάνεια θα κινηθούν μεταξύ 8 και 9 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες, αφού ενημερωθούν -η κάθε μία χωριστά από την ΤτΕ- για το ύψος των νέων προβλέψεων και εφόσον έχει ολοκληρωθεί το PSI+, θα πρέπει μέχρι τα τέλη Απριλίου να ανακοινώσουν τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησής τους καθώς και business plan και στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίησή τους.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More