Google Translator

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο «Darth Vader» έχασε τη μάχη με τη ζωή

Ο «Darth Vader» έχασε τη μάχη με τη ζωή
Ο Μπομπ Άντερσον ήταν υπεύθυνος για τις σκηνές μάχης πολλών γνωστών ταινιών
Αν και είναι αυτοί είναι που μας χαρίζουν τις σκηνές δράσης σε διάφορες ταινίες, το όνομα τους περνάει συνήθως στα «ψιλά». Ο λόγος για τους μη επαγγελματίες ηθοποιούς που λόγω της εκπαίδευσης τους, είναι αυτοί οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των πιο δυνατών σκηνών στις ταινίες δράσης.

Ένας άξιος εκπρόσωπος των ανθρώπων αυτών, είναι και ο Μπομπ Άντερσον που έχασε τη μάχη με τη ζωή χτες. Αν και το όνομα του ίσως δεν είναι γνωστό στο ευρύτερο κοινό, ήταν αυτός που έπαιξε το ρόλο του Darth Vader σε όλες τις σκηνές μάχης της αρχικής τριλογίας του Star Wars.



Ο Μπομπ Άντερσον ήταν ξιφομάχος που είχε αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε συμμετάσχει στα γυρίσματα πολλών γνωστών ταινιών. Πέρα από το ρόλο του Darth Vader στις μάχες με τα φωτεινά ξίφη, ο Άντερσον είχε εργαστεί είτε σαν εκπαιδευτής είτε σαν πραγματικός ξιφομάχος σε πλήθος ταινιών, μεταξύ των οποίων και τους «Πειρατές της Καραϊβικής», το «Θρύλο του Ζορρό» και το «Από τη Ρωσία με αγάπη».

Ακόμη, ήταν υπεύθυνος για την τεχνική αρτιότητα των εντυπωσιακών σκηνών μάχης της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».



Αξίζει να σημειωθεί, πως η συμμετοχή του στις ταινίες Star Wars δεν είχε ανακοινωθεί, και αποκαλύφθηκε το 1983 από τον Mark Hamill, που ενσάρκωσε τον Luke Skywalker, σε συνέντευξη που έδωσε!



Πηγή : newsbeast.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More