Google Translator

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Διαπραγμάτευση ή πλήρης υποταγή στις απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑΣ;

Σήμερα τίθεται όσο ποτέ άλλοτε, επιτακτική ανάγκη να μάθει επιτέλους ο βάναυσα δοκιμαζόμενος λαός  από τα πρωτόγνωρα  σκληρά μέτρα της οικονομικής πολιτικής των δύο τελευταίων ετών, εάν πράγματι  η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται ή απλά και μόνο η υποταγή της είναι δεδομένη στις εκάστοτε απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑΣ.

Και τούτο διότι εάν εφαρμοστούν οι σημερινές απαιτήσεις της το βέβαιο είναι οτι αυτά που θα ζήσουμε δεν θα τα έχουμε δει ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μας, δηλαδή εν ολίγοις θα βιώσουμε την απόλυτη τραγωδία.

Δυστυχώς όμως τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό οδηγούν με απόλυτη βεβαιότητα στο συμπέρασμα οτι δεν γίνεται καμιά σοβαρή προσπάθεια διαπραγμάτευσης, όπως αποδεικνύουν άλλωστε και οι απαράδεκτοι όροι του μνημονίου, μηδέ εξαιρουμένης και της σημερινής κυβέρνησης όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν περί του αντιθέτου τόσο ο Πρωθυπουργός (delivery; όπως τον αποκαλούν κάποιοι) όσο και οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που τον στηρίζουν, με τα κούφια λόγια τους περί δήθεν κόκκινων γραμμών.

Ύστερα από τα παραπάνω ρωτούμε ποιος αντικειμενικός κριτής μπορεί να χαρακτηρίσει ως ασέβεια τα "παράσημα" ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ που απένειμαν Αγανακτισμένοι Πολίτες, σε σας και όχι στην Βουλή όπως σας συμφέρει να λέτε;

Πιστεύετε ειλικρινά εσείς οι αποδεδειγμένα πλέον ανίκανοι- αποτυχημένοι κυβερνώντες οτι με το να αυτοαποκαλείστε Σωτήρες πέραν της γελοιοποίησης σας μπορείτε να πάτε έστω και ένα βήμα την Ελλάδα μπροστά;

Επειδή έχουμε την ακριβώς αντίθετη άποψη κρίνουμε οτι για την πραγματική σωτηρία μας θα πρέπει, εδώ και τώρα να γίνουν τα εξής:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα ένα διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο με τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς όλων των κομμάτων Κοινοβουλευτικών και μη ή και όποιον άλλο κρίνει οτι μπορεί να συμβάλλει θετικά προκειμένου να ανακηρύξουν ως Υπέρτατο Εθνικό στόχο τη ΣΩΤΗΡΙΑ της χώρας και να συγκροτήσουν ένα ολιγομελές Κυβερνητικό Σχήμα με τους άριστους των αρίστων, απόλυτα καταρτισμένων, καθένας στον τομέα του και πάνω από όλα να έχουν τα κότσια να ανταποκριθούν με απόλυτη επιτυχία  στις δυσκολίες υλοποίησης του Εθνικού αυτού στόχου.

Αναγκαία προϋπόθεση επιτυχούς έκβασης είναι η σύνθεση ενός εναλλακτικού σχεδίου διαπραγμάτευσης που με πειστικά επιχειρήματα θα αντικρούει και θα δίνει διέξοδο σε ένα προς ένα στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέσα της ΤΡΟΙΚΑΣ και αντί της ύφεσης θα επιφέρουν ανάπτυξη και θα καταστήσουν βιώσιμο το χρέος μας, όπως:

  • Για τη μείωση του σημερινού χρέους να συμπεριληφθούν στο κούρεμα, παρά τις αντιρρήσεις του προέδρου κ. Ντράγκι , τα ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 50 δις ευρώ περίπου τα οποία αγόρασε σε τιμές πολύ κατώτερες των ονομαστικών καθώς και 15 δις ευρώ λοιπών Κεντρικών Τραπεζών.
  • Η εξυπηρέτηση των δανείων μας να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αναπτυξιακή πορεία της Χώρας και να μας δοθεί μια εύλογη περίοδος χάριτος ώστε τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από τα τοκοχρεολύσια να διατεθούν για αναπτυξιακά προγράμματα.
  • Τα αναγκαία κεφάλαια για τη διάσωση των Ελληνικών τραπεζών να διατεθούν από την ΕΚΤ με χαμηλότοκα δάνεια ώστε τα προβλεπόμενα για τον σκοπό αυτό ποσά του δανείου να διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία μέσω ειδικών προγραμμάτων π.χ επιδοτήσεων των επιτοκίων στεγαστικών δανείων απόκτησης α΄κατοικίας και γενικότερα της οικοδομής όπου απασχολούνται πάνω από εκατό επαγγέλματα, μέσω επιδοτήσεων- κινήτρων προς τις στενάζουσες από ρευστότητα επιχειρήσεις, νέους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και ειδικότερα για παραγωγικές επενδύσεις.
  • Να ζητήσουμε, σε εφαρμογή της καταστατικά προβλεπόμενης αλληλεγγύης που σκοπίμως λησμονούν οι εταίροι μας, μια σημαντική οικονομική ενίσχυση με την έκδοση ευρωομολόγου ειδικού σκοπού ή με την έγκριση ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων για τη μείωση της τόσο υψηλής ανεργίας και ειδικότερα των ευρισκομένων σε απελπισία- απόγνωση νέων σήμερα.
  • Σε ότι αφορά τα κακώς κείμενα του οίκου μας και τη μη υλοποίηση των συμβατικών υποχρεώσεων μας να καταρτιστεί ένα απαρέγκλιτα εφαρμόσιμο χρονοδιάγραμμα προκειμένου να επανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας αλλά και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την προσέλκυση νέων επενδύσεων όπως καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, τη δημιουργία ενός απλού δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος, τον εκσυχρονισμό των δημοσίων υπηρεσιών κ.α.

Τέλος, σαν έσχατο μέσο άσκησης πίεσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αυταπόδεικτο γεγονός οτι η διάσωσή μας θα κοστίσει πολύ λιγότερο στους εταίρους μας από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Αν έστω και τούτη την ύστατη ώρα δεν πράξετε τα δέοντα να είστε σίγουροι οτι λίαν συντόμως θα μας βρείτε μπροστά σας, όπως δεν μας έχετε ξαναδεί και τότε θα....... Τρέχετε και δεν θα φτάνετε!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More