Google Translator

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Βουτσάς: Δίνει τη σύνταξη του σε απόρους!


O Κώστας Βουτσάς αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια ότι πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος. Ο αγαπημένος μας ηθοποιός, ανάμεσα στις πολλές αγαθοεργίες και φιλανθρωπικές του πράξεις, κάνει και κάτι ακόμη, σπάνιο: δωρίζει κάθε μήνα σε τρεις οικογένειες τη σύνταξη των 900 ευρώ που λαμβάνει.

Τρεις άπορες οικογένειες «ανασαίνουν» οικονομικά από το βοήθημα του Κώστα Βουτσά. Η καθεμία λαμβάνει 300 ευρώ, σημαντικό ποσό εν μέσω οικονομικής κρίσης, προκειμένου να καλύψει έστω κάποιες βασικές ανάγκες της. Και όλα αυτά από τη σύνταξη του κορυφαίου ηθοποιού που εξακολουθεί να «ιδρώνει» στη σκηνή εδώ και 64 χρόνια.

Στα 81 του χρόνια δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δεν τα έχει ανάγκη αφού αμείβεται από το θέατρο και την παράσταση «Ο παππούς έχει πίεση». Φύσει αεικίνητος και γεμάτος ενέργεια, δεν σταματά να δουλεύει χειμώνα - καλοκαίρι. Θεωρεί λοιπόν υποχρέωσή του να δίνει το σταθερό εισόδημά του σε ανθρώπους που το έχουν περισσότερη ανάγκη από τον ίδιον.

Ο μεγάλος κωμικός ποτέ δεν έβαλε το χρήμα πάνω από την ανθρωπιά. Γι' αυτό, εκτός από χρήματα, έχει δωρίσει και σπίτια. Ο ίδιος αστειεύεται πολύ συχνά επισημαίνοντας με χιούμορ: «Μένω στο ενοίκιο. Δεν με πειράζει καθόλου όμως, γιατί κατοικώ στην πιο ωραία γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, με τους πιο ζεστούς ανθρώπους». Η ανθρωπιά βεβαίως του Κώστα δεν σταματά μονό εκεί.

Εχει αναλάβει δύο παιδιά στην Action Aid και άλλο ένα στα χωριά SOS. Επίσης, βοηθά και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Οσο για την οικονομική κρίση, οι προτάσεις του κορυφαίου καλλιτέχνη είναι συγκεκριμένες: «Αν σε ένα τραπέζι ο ένας τρώει και ο άλλος βλέπει, η ανατροπή θα έρθει από αυτόν που βλέπει. Οι Ελληνες πρέπει να βγουν στους δρόμους, να επαναστατήσουν. Ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι, που τους διώχνουν τώρα, πρέπει να ζητήσουν από τους Ελληνες πολιτικούς την ψήφο τους πίσω».

Πηγή: madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More