Google Translator

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Πώς σημειώθηκε το δυστύχημα του Αγγελόπουλο


Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ασκήθηκε στον 24χρονο ειδικό φρουρό, που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Μετά την απολογία του στον εισαγγελέα ο ειδικός φρουρός αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το συνήγορο του 24χρονου, Κ. Κονταξόγλου, ο οποίος μίλησε στο "Βήμα", ο ειδικός φρουρός αισθάνεται πολύ άσχημα γιατί χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, αλλά δεν έχει έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί.

Ο ίδιος τόνισε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο Θ. Αγγελόπουλος πέρασε το διαχωριστικό διάζωμα στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας προς Κερατσίνι, αμέσως μετά το πρώτο τούνελ.

Όπως είπε, ο σκηνοθέτης, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου, φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα και όχι φωσφορίζε γιλέκο.

Πρόσθεσε πως όταν ο ειδικός φρουρός βγήκε από το φωτισμένο τούνελ σε έναν δρόμο με σαφώς λιγότερο φωτισμό, αν και δεν έτρεχε- όπως υποστήριξε- αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή μια σκιά στο οδόστρωμα.

Τότε προσπάθησε να τον αποφύγει, αλλά το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό και δεν τα κατάφερε.


Σύμφωνα με τον κ. Κονταξόγλου, ο Αγγελόπουλος ερχόταν από την αριστερή πλευρά και ο πελάτης του έστριψε αμέσως το δίκυκλο προς την αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να τον κτυπήσει με τον ώμο του.

Ο σκηνοθέτης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, έπεσε στο κράσπεδο και στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο συνήγορος είπε ότι δεν υπήρξε "επαφή" του θύματος με τη μηχανή.

Ο ίδιος σημειώνει πως δεν υπήρχε στο δρόμο κάποια προειδοποιητική πινακίδα που να ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς ότι υπήρχε γύρισμα ταινίας σε εξέλιξη σε εκείνο το σημείο, ώστε να είναι πιο προσεκτικοί.
Μετά το δυστύχημα ο ειδικός φρουρός παρέμεινε στο σημείο και, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του, ενημέρωσε ο ίδιος την ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας Κορυδαλλού, πάντως, που ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος πέρα από τις καταθέσεις του ειδικού φρουρού και αυτοπτών μαρτύρων θα μελετήσουν και το βιντεοσκοπημένο υλικό που μπορεί να έχει καταγράψει η κάμερα του κλειστού κυκλώματος που βρίσκεται στο τούνελ.

Πηγή: .nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More