Google Translator

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σφοδρή κακοκαιρία τα Θεοφάνεια - Χιόνια, καταιγίδες και άνεμοι 10 μποφόρ!

Η θερμοκρασία της θάλασσας σε 6 λιμάνια που θα ρίξουν το Σταυρό
- Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες απο τους θυελλώδεις ανέμους
- Στην κατάψυξη όλη η χώρα - Εκδόθηκε και έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Μετά τις λιακάδες αυτές των ημερών περιμένουμε σταδιακά νέα κακοκαιρία η οποία θα αρχίσει να επηρρεάζει τη χώρα ουσιαστικά από σήμερα με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο, ισχυρούς νοτιάδες 8 με 9 μποφόρ που θα γυρίσουν το Σάββατο σε βοριάδες ακόμη και 10 μποφόρ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ήδη δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και προειδοποιεί ότι την Παρασκευή (Θεοφάνεια) αναμένεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά της τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 μποφόρ.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
Στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές στα βόρειοδυτικά το βράδυ όμως οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στο Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και αργά τη νύχτα προς την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά το βράδυ θα ενισχυθούν στα πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 14 με 15 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι την Πέμπτη το πρωί θα έχουμε ομίχλες στην κεντρική και βόρεια χώρα γι΄αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην οδήγηση.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αρχικά καλό καιρό, σιγά - σιγά όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και αργότερα εως 6 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Περιμένουμε ουσιαστικά επιδείνωση του καιρού αρχικά στα βορειοδυτικά από την Ηπειρο δηλαδή και την Κέρκυρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού ενώ τα χιόνια που αρχικά θα πέσουν στα βόρεια ορεινά το απόγευμα θα επηρρεάσουν τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 400 και 300 μέτρα αλλά αργά το απόγευμα των Θεοφανείων ο καιρός στα βορειοδυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι - νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και θα ενισχυθούν αργότερα στο Αιγαίο στα 9 με 10 μποφόρ το μεσημέρι όμως στα βορειοδυτικά θα γυρίσουν σε βόρειους 9 μποφόρ και τοπικά στον νότιο Ιόνιο ακόμη και 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 8 με 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 13 με 14 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αρκετές νεφώσεις και από το μεσημέρι και μετά θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ 6 ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΥΘΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

- Πειραιάς: Περιμένουμε την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού να έχει συννεφιά, η βροχή θα έρθει αργότερα από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου, την ώρα της κατάδυσης θα είναι γύρω στους 14 βαθμούς ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι γύρω στους 16 βαθμούς.
- Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε βροχές και ενδεχόμενες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 8 βαθμούς κελσίου αλλά την ώρα που θα γίνεται η κατάδυση του Σταυρού περιμένουμε 7 βαθμούς κελσίου ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα ειναι στους15 βαθμούς κελσίου με βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ.
- Βόλος: Υπάρχει πιθανότητα βροχής την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού και συννεφιά βεβαίως αλλά θα βρέξει αργότερα. Θερμοκρασία από 3 εως 8 βαθμούς, νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία θάλασσας 16 βαθμούς κελσίου.
- Πάτρα: Περιμένουμε βροχή, ανέμους νοτιοδυτικούς μέχει 6 μποφόρ μέσα στον Πατραϊκό κόλπο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 11 βαθμούς την ώρα της κατάδυσης αλλά η θερμοκρασία της θάλασσας θα ειναι στους 17 βαθμούς κελσίου.
- Ναύπλιο: Περιμένουμε πιθανή βροχή αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Νοτιάδες 3 με 4 μποφορ ανοχτά στον αργολικό κόλπο εως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 1εναν εως 16 βαθμούς αλλά την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού ο υδράργυρος θα ειναι στους 13 βαθμούς και η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι στους 17 βαθμούς κελσίου.
- Ηράκλειο: Περιμένουμε συννεφιά αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο αργότερα όμως από το απόγευμα και μετά θα βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 9 εως 14 βαθμούς, την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού θα έχει 13 βαθμούς αλλά η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι 17 βαθμοί κελσίου.


ΣΑΒΒΑΤΟ

Περιμένουμε πια στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Εύβοια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βουνά. Βορειοανατολικά μάλιστα, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα από 300 μέτρα και πάνω. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα τις πρώτες πρωϊνές και τις βραδινές ώρες ενώ στην υπόλοιπη χώρα κυρίως στα δυτικά θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για κάποιες σποραδικές βροχές το πρωί κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες από 7 εως 9 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 10 μποφόρ με τάση εξασθένης από το Ιόνιο. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 7 με εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε συννεφιασμένο καιρό με κάποια ανοίγματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι βορειοανατολικοι 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 και στον Ευβοϊκό 8 μποφόρ και θερμοκρασία από -2 εως 9 βαθμούς κελσίου.


ΚΥΡΙΑΚΗ

Περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές αλλά μικρής διάρκειας στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και για λίγο στην νοτιοδυτική Κρήτη και Πελοπόννησο ενώ νωρίς το πρωί κάποια χιόνια ή χιονονόνερο δεν αποκλείεται να πέσουν στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στο Καρπάθιο όμως θα φτάσουν τα 6 μποφορ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 εως 8 με 9 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 11 εώς 15 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε ήλιο αλλά πολύ κρύο. Βοριάδες που θα φτάσουν τα 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 10 βαθμούς.

Πηγή : newsit.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More