Google Translator

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Light αναψυκτικά: Μπορούν να σας παχύνουν;

Μέσα στις γιορτινές αυτές μέρες η κατανάλωση διάφορων ανθρακούχων ή αλκοολούχων ποτών είναι πολύ συχνή. Όσοι κάνουν δίαιτα, προτιμούν τα light αναψυκτικά όπως την Coca Cola Light. Εδώ έρχονται πολλοί και ισχυρίζονται ότι αυτά τα αναψυκτικά παχαίνουν. Είναι αυτό αλήθεια;

Με μια λέξη, όχι. Αν και το να πίνετε κάθε μέρα αναψυκτικά δεν είναι τόσο καλό για την υγεία σας, οι πιθανότητες να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας για απώλεια βάρους είναι μικρή. Η κοινή παρερμηνεία σχετικά με το ρόλο των αναψυκτικών διαίτης και ότι αυτά σχετίζονται με την αύξηση του σωματικού βάρους, προέρχεται από μια-δυο μελέτες που έλαβαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Μια τέτοια μελέτη εξέτασε περισσότερους από 6500 συμμετέχοντες και διαπίστωσε ότι αυτοί που έπιναν αναψυκτικά light είχαν 67% περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαβήτη και το 37% περισσότερες πιθανότητες να έχουν μεταβολικό σύνδρομο. Επιπλέον, στοιχεία από τη μελέτη Framingham Heart Study, τη μεγαλύτερη μελέτη για την λειτουργία των καρδιακών παθήσεων στις ΗΠΑ, έδειξαν 56% αύξηση του μεταβολικού συνδρόμου, όταν οι άνθρωποι έπιναν ένα ή περισσότερα αναψυκτικά light κάθε ημέρα!

Υπάρχουν δύο κύριες σχολές σκέψης: Η πρώτη είναι ότι τα αναψυκτικά διαίτης μόνα τους δεν προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά έχουν να κάνουν περισσότερο με τις ανθυγιεινές συνήθειες των αναψυκτικών διαίτης – το άθροισμα των οποίων οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Η δεύτερη σχολή σκέψης είναι ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες στα αναψυκτικά διαίτης σας προκαλούν να τρώτε περισσότερο και σαν συνέπεια έχει την αύξηση του σωματικού βάρους. Η έρευνα σε αυτόν τον τομέα είναι ασυνεπής στην καλύτερη περίπτωση.

Συνοψίζοντας, είναι καλύτερο να πίνετε ένα ποτό υψηλής θερμιδικής αξίας, αλλά να περιορίζετε την κατανάλωση του. Αν κάνετε τα υπόλοιπα με τη διατροφή σας και την άσκηση σας σωστά, θα χάσετε βάρος. Η περιστασιακή κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης δεν θα σας εμποδίσει από την επίτευξη των στόχων σας και από το σώμα που πάντα θα θέλατε.
ΠΗΓΗ: e-diet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More