Google Translator

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα


Παραλύουν σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του
δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία, την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Τράπεζες, στη Ναυτιλία κ.ά.

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στην απεργία.

Τετράρωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί, που θα καλύπτουν δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00, τα τρόλεϊ από τις 08:00 έως τις 22:00, ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 09:00 έως τις 21:00 και τα Τραμ από τις 06:00 έως τις 00:00 (πλήρης αποκατάσταση δικτύου από 08:00 και έναρξη απόσυρσης συρμών από 22:30).

Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό ωστόσο λόγω της 24ωρης απεργίας του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα εκτελούνται δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο και τους σταθμούς Παλλήνη, Παιανία - Κάντζα και Κορωπί. Επιπλέον, με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνουν κλειστοί από τις 10:00 για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.

Χειρόφρενο θα τραβήξει για 24 ώρες ο Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ

Σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.



Παράλληλα, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ στην απεργία.

Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More