Google Translator

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Βουτιά στα ασιατικά χρηματιστήρια από το τσουνάμι της ευρωζώνης

Ανεπαρκή τα μέτρα λένε οι Ιάπωνες. Πτώση 1,34% για τον Dow, στις 12.021 μονάδες.

Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές. Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,17% στις 8552 μονάδες. Ο Hang Seng υποχωρεί κατά 1,1% στις 18372 μονάδες ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,88% στις 1864 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 1,89% στις 2248 μονάδες και ο CSI 300 κινείται χαμηλότερα κατά 2,27% στις 2421 μονάδες.

Ανώτατο στέλεχος της S&P δήλωσε χθες πως θα χρειαστούν και άλλες ευρωπαϊκές σύνοδοι για να αντιμετωπιστεί η κρίση, εκτιμώντας μάλιστα πως ίσως να χρειαστεί «ένα πιο ισχυρό σοκ, όπως να αντιμετωπίσει προβλήματα γερμανική τράπεζα, για να καταλάβουν ότι βρίσκονται όλοι στο ίδιο καράβι».
Η Moody’s δήλωσε πως η αξιολόγηση των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης, ενώ η Fitch προειδοποίησε πως η ανικανότητα των Ευρωπαίων ηγετών να καταλήξουν σε μία ευρεία λύση εντείνει τις πτωτικές πιέσεις στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις.

Η Ιαπωνία χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα όσα συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες και τονίζει πως δεν θα συμβάλει με νέα χρηματοδότηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν δεν υπάρξει ένα πλήρες σχέδιο και οι απαραίτητοι πόροι από την πλευρά της Γηραιάς Ηπείρου για τη δημιουργία ενός τείχους προστασίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει περισσότερα για να πείσει τις αγορές» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Τόκιο, Jun Azumi και συμπλήρωσε «εάν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν δείξουν ακριβώς πόσο πολλά απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η κρίση, εμείς δεν θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα αναφορικά με το ΔΝΤ».
ΠΗΓΗ: reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More