Google Translator

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιά με καύσωνα στην Αυστραλία

Σε πολλές περιοχές στην Αυστραλία, το θερμόμετρο θα φθάσει τους 45 βαθμούς ενώ στη Μελβούρνη τους 36 βαθμούς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία παρά τη χαλαζοθύελλα που έπληξε ανήμερα των Χριστουγέννων τη Μελβούρνη και αποτέλεσε την όγδοη μεγαλύτερη καταστροφή της Αυστραλίας για το 2011, με πρώτη τις πλημμύρες του Κουίνσλαντ στις αρχές του έτους.
Συγκεκριμένα περισσότερες από 15.000 αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί στις ασφαλιστικές εταιρείες σχετικά με αποζημιώσεις σπιτιών, αυτοκινήτων και επιχειρήσεων από τις ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι που σε πολλές περιπτώσεις είχε το μέγεθος μπάλας του γκολφ.

Λόγω μάλιστα των φυσικών καταστροφών που έπληξαν φέτος την Αυστραλία οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν ζημιές 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η χαλαζοθύελλα των Χριστουγέννων προκάλεσε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Μελβούρνη.

Ειδικά το χαλάζι κατέστρεψε πάνω από 6.000 αυτοκίνητα. Στο μεταξύ η Αυστραλία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο έτος με καύσωνα.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες οι δήμαρχοι της Μελβούρνης και του Σύδνεϋ λένε ότι η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει , όπως κάθε χρόνο, με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να υποδεχθούν το νέο έτος στο λιμάνι του Σύδνεϋ και τουλάχιστον 500.000 στο κέντρο της Μελβούρνης.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More