Google Translator

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν υπάρχουν Χριστούγεννα στις Φιλιππίνες»

«Δεν υπάρχουν Χριστούγεννα στις Φιλιππίνες»
Ο τυφώνας στέρησε τη γιορτή από τους κατοίκους του Μιντανάο

Δεκάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι πέρασαν τα Χριστούγεννα σε καταφύγια και κέντρα φιλοξενίας μετά το πέρασμα της φονικής καταιγίδας που σάρωσε το νότο της μοναδικής χριστιανικής χώρας της Ασίας - μαζί με το Ανατολικό Τίμορ.

«Δεν υπάρχουν Χριστούγεννα», είπε ο Βισέντε Εμάνο, ο δήμαρχος του Καγκάγιαν ντε Όρο, μιας παραλιακής πόλης του νησιού Μιντανάο όπου σχεδόν 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Ουασί στις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας των Φιλιππίνων, 1.100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 1.079 αγνοούνται. Σχεδόν 330.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και άλλοι 69.000 φιλοξενούνται σε σχολεία. Συχνά δεν διαθέτουν τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα.

Η Τζούνι Λεγκάσπι, 32 ετών, έχασε το σπίτι της και όλα τα ζώα της στην καταστροφή. «Είναι το χειρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μπορούσε να μας τύχει», είπε κλαίγοντας η γυναίκα που πάντως κατάφερε να σώσει τα οκτώ παιδιά της.

Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί που έχουν αναλάβει να στηρίξουν τα θύματα δεν επαρκούν. Για το χριστουγεννιάτικο γεύμα η υπηρεσία κοινωνικών υποθέσεων του Μιντανάο μοίρασε στους πληγέντες ένα καλάθι με μακαρόνια, φρούτα και κρέας σε κονσέρβα.

Πηγή : newsbeast.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More