Google Translator

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Όπως την ¨βρίσκει¨ κανείς»


«Όπως την ¨βρίσκει¨ κανείς»Είναι ωραίος τύπος για αυτό και στις εμφανίσεις του γίνεται το αδιαχώρητο. Σύγχρονος, διαχρονικός, συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Με λίγα λόγια, Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ο «φτωχός και μόνος καουμπόϊ» μίλησε στο www.sport-fm.gr για την ελληνική μουσική του σήμερα, για την κρίση και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και μας αποκάλυψε τι ομάδα είναι.


Πως νιώθετε που νέος κόσμος έρχεται να σας παρακολουθήσεις στις εμφανίσεις σας και να διασκεδάσει με τα τραγούδια σας;


Για μένα είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Αναζωογονητικό θα έλεγα. Παλιά θυμάμαι έρχονταν τρεις ηλικίες. Τριαντάρηδες, πενηντάρηδες, εβδομηντάρηδες. Τώρα έρχονται τέσσερις γιατί οι τριαντάρηδες φέρνουν
και τα παιδιά τους. Είναι όπως την «βρίσκει» κανείς και από ότι φαίνεται είναι αρκετοί εκείνοι που την «βρίσκουν» με τα τραγούδια μου.

Πως θα χαρακτηρίζατε την ελληνική μουσική του σήμερα;


Με μία λέξη, σκουπίδια! Η νέα ελληνική μουσική είναι άτεχνη. Εντάξει, και παλιότερα οι δισκογραφικές εταιρείες ενδιαφέρονταν περισσότερο για το εμπορικό κομμάτι αλλά είχαν ορισμένα κριτήρια. Πλέον, δεν είναι έτσι. Ίσως να φταίει η ίδια εποχή. Οι εποχές είναι αυτές που καθορίζουν τις τέχνες και επειδή τώρα που ζούμε το κοινωνικό υπόβαθρο είναι χαμηλό θα είναι χαμηλό και το επίπεδο των τεχνών και της μουσικής, ειδικότερα. Μέσα από κάτι τέτοιες κρίσεις όμως είναι που ανθίζουν οι τέχνες. Ακόμα όμως η εποχή δεν έχει βρει τους εκφραστές της. Αλλά αν περιμένουμε λίγο θα τους δούμε να ξεπετάγονται.

Ποια είναι η άποψη σας για την κρίση και γενικώς την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα;


Έχουμε πιάσει πάτο, να λέμε την αλήθεια. Ο πάτος έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Εμείς τώρα βρισκόμαστε στα κάτω του. Βλέπω πάντως τα νέα παιδιά, που κουράζονται και μοχθούν για να επιβιώσουν και βλέπω στα μάτια τους πως μπορούν κάτι να αλλάξουν παρόλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Τώρα τελειώνει το σίριαλ της 6ης δόσης σιγά-σιγά αλλά θα αρχίσει το νέο σίριαλ της 7ης, η οποία θα είναι πιο μεγάλη και πιο κρίσιμη κλπ κλπ. Πάντως, τελείως πολιτικά αν το δούμε από την κρίση μπορεί αν γεννηθεί κάτι καλό. Άκουγα τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και παρατηρώ πως στις επόμενες εκλογές στην Βουλή θα υπάρχουν 7 ή 8 κόμματα. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δικομματική αυθαιρεσία που υπήρχε και θα φοβούνται περισσότερο τα δύο μεγάλα κόμματα. Θέλω να πιστεύω πως θα τον βρούμε τον δρόμο μας.

Ποδόσφαιρο βλέπετε; Τι ομάδα είστε;


Είμαι Ολυμπιακός αλλά είναι μυστήριο που ακόμα δεν έχω εξερευνήσει γιατί έγινα Ολυμπιακός. Θυμάμαι, μεγάλωσα στην Κυψέλη, η οποία ήταν περιοχή παραδοσιακή για Παναθηναϊκούς και συγκεκριμένα η γειτονιά μου ήταν όλοι Ολυμπιακός. Δεν παρακολουθώ συχνά ποδόσφαιρο αλλά με ενοχλεί που όποτε τυχαίνει και βλέπω Ολυμπιακό στην τηλεόραση ακούω συνέχεια ξένους παίκτες. Η ιδέα αυτή των ξένων ποδοσφαιριστών δεν μου αρέσει καθόλου. Παραδέχομαι την Μπαρτσελόνα, η οποία στηρίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις ακαδημίες της. Ήθελα να ήξερα εδώ στην Ελλάδα δεν βλέπουν το παράδειγμα της για να το ακολουθήσουν; Τέλος πάντων, όπως σε όλους τους τομείς έτσι και στο ποδόσφαιρο έχουμε πολλά μα πάρα πολλά ελαττώματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More