Google Translator

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ρατσιστικό παραλήρημα μέσα στο τραμ

Ρατσιστικό παραλήρημα μέσα στο τραμΣάλο προκάλεσε η ρατσιστική συμπεριφορά μιας Βρετανίδας, σε τραμ του νότιου Λονδίνου. Κρατώντας αγκαλιά το παιδί της, άρχισε χωρίς καμία αφορμή και αιτία να «στολίζει» τους αλλοδαπούς επιβάτες με κοσμητικά επίθετα, κατηγορώντας τους ότι ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας.

Ένας επιβάτης του τραμ, κατέγραψε με το κινητό του την 34χρονη γυναίκα, η οποία έβριζε ασταμάτητα, προκαλώντας την οργή όχι μόνο των αλλοδαπών, αλλά και συμπατριωτών της που επιχείρησαν, μάταια, να σταματήσουν το παραλήρημά της.

Όταν μια επιβάτης της ζήτησε να προσέχει τη γλώσσα της γιατί υπάρχουν και μικρά παιδιά στο τραμ και δεν πρέπει να ακούνε τέτοιες εκφράσεις εκείνη απάντησε: «Έχω και εγώ μικρό παιδί» ενώ
συμπλήρωσε «Γύρνα στη χώρα σου».

Η ακραία και για απροσδιόριστη συμπεριφορά της γυναίκας προκάλεσε την αντίδραση μίας Βρετανίδας που είπε: «είμαι Βρετανίδα. Τι έχεις να πεις σε μένα;»

Η δημοσίευση του βίντεο, το οποίο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προβλήθηκε πάνω από 2.000.000 φορές, προκάλεσε και την παρέμβαση των βρετανικών αρχών. Όπως μετέδωσε το BBC, η 34χρονη συνελήφθη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μεταφορών της Βρετανίας δήλωσε ότι αφορμή για τη έρευνα στάθηκε η δημοσίευση του βίντεο στο διαδίκτυο. Μάλιστα οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν από τους αυτόπτες μάρτυρες να βοηθήσουν για να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Δεν θα ανεχθούμε ρατσιστικές συμπεριφορές οποιουδήποτε είδους και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τιμωρείται όποιος προσβάλλει τους συνανθρώπους του στα μέσα μεταφοράς» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Πηγή : newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More