Google Translator

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Απογοήτευση για τους παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου

Εντονη οργή και απογοήτευση με την επίσκεψη των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου νιώθουν οι κάτοικοι της πόλης Χομς.
«Τίποτα το τρομακτικό» δεν είδαν κατά την πρώτη τους επίσκεψη, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας παρατηρητών, ενώ το Παρίσι απάντησε ότι το σύντομο χρονικό διάστημα παραμονής της αποστολής κατέστησε αδύνατη την «αποτίμηση της πραγματικής κατάστασης». «Οι παρατηρητές του θα πρέπει να επιστρέψουν χωρίς καθυστέρηση σε αυτή τη μαρτυρική πόλη, να κυκλοφορήσουν εκεί παντού ελεύθερα και να έχουν όλες τις απαραίτητες επαφές με τον πληθυσμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάν Βαλερό.

Χθες οι κάτοικοι της συνοικίας Μπάμπα Αμρ αρνήθηκαν την είσοδο των παρατηρητών, επειδή συνοδεύονταν από αξιωματικό του συριακού στρατού. «Νιώθαμε ότι μιλάμε στο κενό, είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον Αραβικό Σύνδεσμο», δήλωσε κάτοικος της πόλης, ενώ ένας άλλος διαμαρτυρήθηκε ότι «οι παρατηρητές δεν δείχνουν να κατανοούν πώς λειτουργεί το καθεστώς, δεν νοιάζονται για τον θάνατο».

Εντωμεταξύ η συριακή τηλεόραση μετέδωσε χθες ότι απελευθερώθηκαν 755 κρατούμενοι «που εμπλέκονταν στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και δεν είχαν λερώσει τα χέρια τους με αίμα», λίγο μετά την καταγγελία του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι κρατούμενοι μεταφέρονται εκτός της δικαιοδοσίας των παρατηρητών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More