Google Translator

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η κορυφαία 5άδα ζαχαροπλαστείων της Αθήνας- Για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας...



Ξεχάστε τις δίαιτες, ξεχάστε τη μουρμούρα και τη γκρίνια για τα παραπανίσια κιλά. Στις γιορτές κλειδώνουμε τη ζυγαριά στην ντουλάπα και αφηνόμαστε στις γλυκιές-μεταξύ άλλων- αμαρτίες.

Το cosmo.gr σας προτείνει την κορυφαία πεντάδα των ζαχαροπλαστείων στην πόλη για να γλείφετε και τα δάχτυλα σας.




1. Α. Γεωργιάδου, κουραμπιέδες & μελομακάρονα




Το χαρακτηριστικό ζαχαροπλαστείο με την τεράστια ταμπέλα στη Βάρκιζα έχει κουραμπιέδες και μελομακάρονα που συγκρίνονται άνετα αυτά που τρώμε από τα χεράκια της γιαγιάς. Και σε περίπτωση που η Βάρκιζα σας πέφτει μακριά, σας ενημερώνω ότι το ολοκαίνουριο «αδελφάκι» της φαμίλιας Γεωργιάδη μόλις άνοιξε στην Καπνικαρέα.




Βασ. Κωνσταντίνου 98 & Αφροδίτης 2, Βάρκιζα, τηλ. 210 8975602 και Ερμού & Καλαμιώτου, Καπνικαρέα


2. Τερκενλής, τσουρέκι



Μεταξύ μας τώρα, όσο και αν λίγο ή πολύ περηφανευόμαστε για τις πρωτευουσιάνικες καταβολές μας, ας παραδεχτούμε ότι τέτοιο τσουρέκι που να σου "σπάει" τη μύτη μόνο σαλονικιώτικο δημιούργημα θα μπορούσε να είναι. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ο Τερκενλής αποφάσισε να κολάζει και εμάς του Αθηναίους σε μόνιμη βάση χωρίς να αναγκαζόμαστε να φορτωνόμαστε με σακούλες σε κάθε μας επίσκεψη στη συμπρωτεύουσα.

Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6840020, Βας. Γεωργίου 2, πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3310576

3. Στεφάνου, δίπλες



Το προσεγμένο κτίριο στα Εξάρχεια συγκεντρώνει όλη τη γκάμα των λιχουδιών ωστόσο το χειροκρότημα αξίζουν ασυζητητί οι παραδοσιακές αθηναϊκές δίπλες, αυτές οι πλατιές με το μέλι και το καρύδι που όσο και αν σε λιγώνουν εσύ συνεχίζεις ακάθεκτος.




Σόλωνος και Θεμιστοκλέους, Αθήνα, τηλ. 210 3827225


4. Φώτης, κορμός



Μπορεί το ζαχαροπλαστείο Φώτης να φημίζεται για την εξαιρετική τουλούμπα του αλλά επειδή μέρες που είναι ο οργανισμός μας τραβάει κάτι πιο βαρύ, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τον κορμό κάστανο, με κομμάτια και πατέ κάστανου και κονιάκ. Εγγύηση!

Ελ. Βενιζέλου 74, Ν. Ιωνία, τηλ. 210 2719847, Βυζαντίου & Ζ. Πηγής 17, Καλογρέζα, τηλ. 210 2793710


5. Duree Du Gout, βασιλόπιτα




Όσο αυτή η πλευρά του Χαλανδρίου στα σύνορα με τον Γέρακα αναβαθμίζεται, τόσο περισσότερα αμάξια σχηματίζουν καθημερινά ουρά έξω από τη μοναδική μπουτίκ γλυκών. Από το Duree Du Gout διαλέξτε την παραδοσιακή βασιλόπιτα με βάση από πορτοκάλι, εξωτερική επικάλυψη με ζάχαρη άχνη και λευκή σοκολάτα και δε θα χάσετε.

Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6081220

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More