Google Translator

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εφιάλτης για 30.000 Γαλλίδες η πλαστική επέμβαση στο στήθος

Μια άνευ προηγουμένου ανακοίνωση αναμένεται να κάνουν σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Liberation» μέσα στις επόμενες ημέρες οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας: θα ζητήσουν από 30.000 γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα μαστού της εταιρείας PIP που τους έχουν τοποθετηθεί, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί δεν περιέχουν ιατρική αλλά φθηνότερη, βιομηχανική σιλικόνη, και είναι πιθανό να προκαλέσουν, πέραν από φλεγμονές, και καρκίνο.

Στην άλλη πλευρά της Μάγχης, πάντως, όπου υπολογίζεται πως έχουν τα ίδια επίμαχα εμφυτεύματα έως και 50.000 γυναίκες, η επίσημη θέση παραμένει ως είχε: «Οι γυναίκες που ανησυχούν για τα εμφυτεύματά τους ή φοβούνται ότι μπορεί να έχουν υποστεί ρήξη ή διαρροή πρέπει να αναζητήσουν κλινικές συμβουλές από τον πλαστικό χειρουργό τους», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας.

Το μέγα σκάνδαλο πλαστικής χειρουργικής έσκασε πέρυσι, όταν αποκαλύφθηκε πως η γαλλική PIP, ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στα εμφυτεύματα σιλικόνης, χρησιμοποιούσε αντί της ιατρικής, βιομηχανική σιλικόνη, που χρησιμοποιείται κανονικά για εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ηλεκτρονικές συσκευές. Η εταιρεία έκλεισε, κάπου 2.000 γυναίκες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, χιλιάδες ακόμα αγωνιούσαν για την υγεία τους. Οπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Ζαν-Ιβ Γκραλ, ο γενικός επιθεωρητής Υγείας, μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί οκτώ περιπτώσεις καρκίνου σε γυναίκες με εμφυτεύματα PIP: οι πέντε ήταν αδενοκαρκινώματα, μία λευχαιμία, μία ακόμα λέμφωμα των αμυγδαλών και μία σπάνια περίπτωση λεμφώματος μαστού που κατέληξε σε θάνατο της ασθενούς.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. Οπως δήλωσε ο Γκραλ στη «Liberation», το κόστος της αφαίρεσης των προβληματικών εμφυτευμάτων θα καλυφθεί από τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης. Στις γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης μαστού εξαιτίας καρκίνου, το κράτος θα καλύψει και την τοποθέτηση νέων εμφυτευμάτων. Το υπόλοιπο 80% των 30.000 γυναικών, εντούτοις, που έβαλαν εμφυτεύματα για λόγους καθαρά αισθητικούς προκειμένου να ανορθώσουν ή να μεγαλώσουν το στήθος τους, θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους αν επιθυμούν νέα εμφυτεύματα.

Για την πρόεδρο του γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου κατά του Καρκίνου (Inca) Ανιές Μπιζίν, το μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο ερώτημα στην καρδιά του σκανδάλου είναι: «Πώς να βρούμε και να προειδοποιήσουμε όλες τις γυναίκες που έχουν αυτού του τύπου τα εμφυτεύματα; Οι Αρχές έχουν φυσικά ζητήσει από τους πλαστικούς χειρουργούς να έρθουν σε επαφή μαζί τους, θα το κάνουν όμως; Κανονικά, μετά την επέμβαση οι γυναίκες πρέπει να έλαβαν μια κάρτα όπου αναγράφεται ο τύπος των εμφυτευμάτων. Δεν την έχουν όμως όλες».
ΠΗΓΗ: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More