Google Translator

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πρώτες δοκιμές για το VW Polo R WRC


Με τον Carlos Sainz στο τιμόνι η Volkswagen ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα τις πρώτες δοκιμές του νέου Polo R WRC, με το οποίο η γερμανική εταιρεία θα μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2013.

Ο Ισπανός, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ράλι και νικητής του Ράλι Ντακάρ, οδήγησε το αγωνιστικό αυτοκίνητο στους αμπελώνες του Veldenz, σε ασφάλτινη διαδρομή 2,8 χιλιομέτρων που περιλαμβάνεται, στους δρόμους που φιλοξενούν το Ράλι Γερμανίας.

Επίσης, στις δοκιμές συμμετείχε και ο Dr. Ulrich Hackenberg, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW για θέματα τεχνολογίας. Οι δύο συμπλήρωσαν περίπου 100 χιλιόμετρα την πρώτη μέρα, ενώ τη δεύτερη αφοσιώθηκαν σε ρυθμίσεις του κινητήρα και της ανάρτησης.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της VW, Kris Nissen, τόνισε: "Το πρώτο Polo αποτελεί μια πρωταρχική έκδοση του αγωνιστικού αυτοκινήτου και τους προσεχείς μήνες θα είναι το όχημα πάνω στο οποίο θα δοκιμάζουμε κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων και αναρτήσεις.

Τα δεδομένα από αυτές τις δοκιμές θα οδηγήσουν στο πρώτο πλήρες Polo R WRC. Τον επόμενο χρόνο θα κάνουμε ένα εκτενές πρόγραμμα δοκιμών σε άσφαλτο, χώμα, λάσπη και χιόνι, ώστε να προετοιμαστούμε για το 2013 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Ο Carlos Sainz συμπλήρωσε: "Το αυτοκίνητο είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης, αλλά δίνει πολύ καλή αίσθηση. Για όλη την ομάδα, είτε πρόκειται για τους μηχανικούς είτε για τους οδηγούς, είναι σημαντικό να μάθουμε καλά το πρώτο αληθινό αυτοκίνητο το συντομότερο και να συνεχίσουμε να το εξελίσσουμε".

Πηγή : auto.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More