Google Translator

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Facebook: 600.000 λογαριασμοί “hackάρονται” ημερησίως



Η Sophos, γνωστή για τις υπηρεσίες antivirus και τις στατιστικές αναλύσεις σχετικά με θέματα ασφάλειας στο Internet, ανακοίνωσε ότι καθημερινά περίπου 600.000 log-ins γίνονται με άγνοια των χρηστών, δηλαδή οι λογαριασμοί τους έχουν “πειραχτεί”.
Γι’ αυτό το λόγο, η Facebook ανακοίνωσε δύο νέες λειτουργίες ασφαλείας, την Trusted Friends και το App Passwords, με την πρώτη να βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία εδώ και περίπου δύο μήνες.
Το Trusted Friends απευθύνεται σε όσους έχουν διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να μπουν πλέον στο λογαριασμό τους, επειδή δεν αναγνωρίζεται το email ή το password τους. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, θα ζητηθεί από το χρήστη να επιλέξει τρεις έμπιστους φίλους του (από το Facebook),
στους οποίους θα αποσταλλεί email με έναν 4ψήφιο κωδικό.


Στη συνέχεια, ο χρήστης πρέπει να εισάγει τους τρεις κωδικούς για να ξεκλειδώσει το λογαριασμό του και να προβεί σε διαδικασία αλλαγής password, email εισόδου και γενικότερα να αλλάξει τα privacy settings.


Η δεύτερη λειτουργία, App Passwords, δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να εισέρχεται με διαφορετικό password σε third-party εφαρμογές ή ιστοσελίδες που επιτρέπουν την είσοδο μέσω Facebook Connect, έτσι ώστε να μη χρησιμοποιείται συνεχώς το login password του λογαριασμού. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το App Passwords από τα Account Settings -> Security -> App Passwords.
Δείτε και ένα infographic για την ασφάλεια του Facebook (Click για Full Size):




  Πηγή : techgear.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More