Google Translator

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

«Steve Jobs: Η επίσημη βιογραφία»


Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη ζωή και στο έργο μιας σύγχρονης ιδιοφυίας, ενός πρωτοπόρου που καθόρισε την εξέλιξη της τεχνολογίας και έβαλε τη σφραγίδα του στην επιστήμη της Πληροφορίας. Λίγοι έχουν επιδράσει στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία όπως ο Steve Jobs. Καθόλου υπερβολή - οι επαναστάσεις της εποχής μας γίνονται στο
πεδίο της πρόσβασης της πληροφορίας, της γνώσης και της τεχνολογίας.

Ο τελειομανής ιδρυτής της Apple, με όπλα την καινοτομία και την ανατρεπτική φαντασία, τη διαίσθηση και την επιχειρηματικότητα, σημείωσε ολοκληρωτικές νίκες σε έξι σύγχρονα πεδία μάχης: τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, τη μουσική, την τηλεφωνία, τους υπολογιστές αφής και τις ψηφιακές εκδόσεις. Μέσα από σαράντα συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Steve Jobs σε διάστημα δύο ετών, ο Walter Isaacson παρουσιάζει με αντικειμενικότητα τη συναρπαστική βιογραφία του εφευρέτη και ανθρώπου Steve Jobs, που συνδύασε τη δημιουργική σκέψη με την τεχνογνωσία και οικοδόμησε μια εταιρεία-κολοσσό.

Το ζωντανό πορτρέτο του Jobs δεν παρασιωπά και αρνητικές πλευρές του όπως οι εμμονές, οι ψυχώσεις, ο συγκεντρωτισμός και τα πάθη του μέσα από μαρτυρίες συγγενών, φίλων, εχθρών και συνεργατών. To μωσαϊκό της ιστορίας του δημιουργού της Apple διαβάζεται εύκολα και λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση αλλά και προς αποφυγή, ενώ παράλληλα εξαίρει την ίδια στιγμή την αέναη δίψα για δημιουργία, την προσήλωση στις προσωπικές αξίες και τη δύναμη του χαρακτήρα. Αφιερωμένο σε εκείνους που «μυρίζουν τον άνεμο» και προκαταλαμβάνουν το μέλλον. «Σε εκείνους που είναι τόσο τρελοί, ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο» (Think Different, Apple, 1997).

Μετάφραση στα ελληνικά: Καψάλης Χρήστος, Μπαρουξής Γιώργος, Παχή Σοφία. Διαθέσιμο σε έντυπο βιβλίο και e-book.

Πηγή: sigmalive.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More