Google Translator

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Διέρρευσαν πληροφορίες για το Grand Theft Auto V


Ένα μεγάλο post στη σελίδα GTA Forums φαίνεται πως φέρνει στο φως της δημοσιότητας κάποιες πληροφορίες για το πέμπτο Grand Theft Auto. Ο συγγραφέας του ισχυρίζεται πως εργάζεται για λογαριασμό αγγλικού περιοδικού που ασχολείται μόνο με τα του PlayStation 3 και αναφέρει ότι είχε τη δυνατότητα να απολαύσει 30 λεπτά από το νέο τίτλο της Rockstar, στα γραφεία της τελευταίας στη Σκωτία. Όπως είναι φυσιολογικό, ο developer δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα, ωστόσο αξίζει να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά σε όσα αναφέρονται από τον εν λόγω χρήστη.

1. Ο τίτλος θα έχει τεράστιο χάρτη και αναμένεται να φτάσει τα PS3 και Xbox 360 στα όριά τους. Η πόλη του Los Santos θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την Liberty City του GTA IV και ο συντάκτης(;) σημειώνει πως ένα ταξίδι από το κέντρο της πόλης μέχρι τα περίχωρα διήρκησε περίπου 15 λεπτά. Το περιβάλλον ήταν σχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια, από φάρμες μέχρι και περιοχές εξόρυξης πετρελαίου, ενώ σε αυτές βρίσκονταν και αρκετοί NPCs.
2. Ο μηχανισμός του shooting έχει βελτιωθεί αρκετά και έχουν προστεθεί animations για βουτιά στα πλάγια, αποφυγή, περιστροφή και σύρσιμο. Ακόμη υπάρχουν βελτιώσεις στο γέμισμα των όπλων.
3. Στον κόσμο του Grand Theft Auto V υπάρχουν πολλά περισσότερα αντικείμενα για σκαρφάλωμα.
4. Θα υπάρχουν αρκετά ζώα στον τίτλο, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδρά μαζί τους.
5. Θα υπάρχουν αεροπλάνα που ο παίκτης θα μπορεί να πιλοτάρει και να τα καρφώνει σε κτίρια(…).
6. Θα υπάρχει σχεδιασμένο το εσωτερικό πολλών μεγάλων κτιρίων, όπως εμπορικών κέντρων, πανεπιστημίων, αστυνομικών τμημάτων και νοσοκομείων, καθώς και ένα μεγάλο σύστημα υπονόμων, στο οποίο σε μετέπειτα φάση ο παίκτης θα κληθεί να οδηγήσει ένα jet ski και να ξεφύγει από αυτούς που τον κυνηγούν.
7. Η πόλη είναι γεμάτη από NPCs, οι οποίοι κάνουν jogging, γυμναστική, την πέφτουν σε γυναίκες, τρέχουν για να ξεφύγουν από την αστυνομία, πλένουν τα αμάξια τους, διορθώνουν τους φράχτες των σπιτιών τους, κάνουν μετακομίσεις, βάζουν βενζίνη κτλ.

Όσον αφορά στα πιο "hot" σημεία του gameplay:
1. Τα οχήματα μπορούν να αναβαθμιστούν και να διορθωθούν, ενώ υπάρχουν σκέψεις για εμπλοκή και του ντεπόζιτου, που θα χρειάζεται να γεμίζει.
2. Τα ραντεβού αποτελούν πλέον παρελθόν. Ο παίκτης θα έχει στα χέρια του ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά θα μπορεί να επικοινωνεί μόνο με ήρωες που έχει συναντήσει κι αυτό μόνο για να πάρει αποστολή ή να ρωτήσει κάτι πριν από αυτή.
3. Στα όπλα περιλαμβάνονται όλα τα κλασικά, ενώ ο παίκτης θα μπορεί πλέον να παίρνει αντικείμενα από το έδαφος και να τα χρησιμοποιεί ανάλογα. Ακόμη, θα υπάρχει η δυνατότητα ληστείας του μουσείου και κλοπής αντικειμένων παλαιότερων εποχών.
4. Αν ένα όχημα παρουσιάζει φαινόμενο διαρροής βενζίνης, θα μπορούμε να πυροβολήσουμε στην κηλίδα που αφήνει πίσω του και να δούμε την έκρηξη μετά από λίγα δευτερόλεπτα.
5. Τα mini games με το bowling ή τα βελάκια έχουν φύγει. Ο παίκτης θα μπορεί να παίξει μπάσκετ, να γυμναστεί, να τζογάρει, να συμμετέχει σε αγώνες στο νερό και αρκετά ακόμη.
6. Θα υπάρχει δυνατότητα παραμετροποίησης της εξωτερικής εμφάνισης του χαρακτήρα.
7. Θα υπάρχουν κάποιες αποστολές με ληστείες, αλλά θα αποτελούν αποκλειστικά και μόνο μέρη μεγαλύτερων αποστολών.
8. Δε θα υπάρχουν παιδιά NPCs
9. Ο παίκτης θα μπορεί να κρατάει ομήρους άλλους χαρακτήρες.
10. Η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι πολύ πιο ρεαλιστική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι αν ο παίκτης κάνει ένα φόνο ενώ δεν υπάρχει αστυνομικός τριγύρω, δε θα δει ένα ειδικό αστεράκι να ανάβει στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης του. Ακόμη, οι ειδικές δυνάμεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν δακρυγόνα και πλούσιο εξοπλισμό αν θέλουν να σας απομακρύνουν από ένα κτίριο στο οποίο θα κρύβεστε.
11. Θα μπορείτε να μπαίνετε σε συγκεκριμένα κτίρια, να κλειδώνετε τις πόρτες και να τις φράζετε με εμπόδια που θα βάζετε από πίσω τους.
12. Ο παίκτης βελτιώνεται όσο προχωράει η ιστορία. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να οδηγεί καλύτερα μια μηχανή ή και να έχει καλύτερη στόχευση με τα όπλα.
13. Κάποια όπλα μπορούν να παραμετροποιηθούν.
14. Μία αποστολή περιλαμβάνει και την εμπλοκή παλαιότερου χαρακτήρα από τη σειρά.
15. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και πιο πλούσια.

Τόσο η Future όσο και η Imagine Publishing διέψευσαν ότι οι πληροφορίες έρχονται από υπαλλήλους που εργάζονται στα PlayStation περιοδικά τους. Μένει εν τέλει να δούμε τι από τα παραπάνω θα ισχύει πραγματικά…

Πηγή : enternity.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More