Google Translator

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ducati 1199 Panigale: Η αιχμή του δόρατος


Η Ducati 1199 Panigale, η νέα κορυφαία supersport μοτοσικλέτα του εργοστασίου της Μπολόνια, αποκαλύφθηκε στο Θέατρο Dal Verme του Μιλάνου - στο πλαίσιο της 69ης έκθεσης EICMA στην ιταλική πόλη.

Ο Gabriele Del Torchio, πρόεδρος της Ducati Motor Holding, συνόδευσε την επίσημη παρουσίαση της superbike με την παράθεση λεπτομερειών σχετικά με την αύξηση του μεριδίου αγοράς, της παραγωγής και των παγκόσμιων πωλήσεων της Ducati, που προέκυψαν από το στρατηγικό πλάνο της περιόδου 2007-2011.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το 2011 είναι ήδη το πιο εμπορικά επιτυχημένο έτος στην ιστορία της Ducati, με σχεδόν 42.000 πωλήσεις και έσοδα 480 εκατ. λιρών, που μεταφράζεται σε αύξηση 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Για την 1199 Panigale, συγκεκριμένα, είπε ότι η κατασκευή της υπήρξε το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα στην ιστορία της εταιρείας. Αργότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali, συμπλήρωσε ότι το εργοστάσιο της Μπολόνια δεν έχει κατασκευάσει ποτέ πιο προηγμένη μοτοσικλέτα.

Ο νέος κινητήρας Superquadro είναι, με απόδοση 195 ίππων και ροπή 13,5 χλγρ., η ισχυρότερη δικύλινδρη μονάδα που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ο V2 αποτελεί τη βάση του νέας φιλοσοφίας πλαισίου, που υιοθετεί στοιχεία από την αγωνιστική Ducati του MotoGP.

Με αυτό τον τρόπο, το βάρος μένει στα 164 κιλά και η 1199 Panigale, σύμφωνα με την εταιρεία, προσεγγίζει όσο καμία άλλη μοτοσικλέτα παραγωγής στο παρελθόν, την αγωνιστική αίσθηση - την οποία συνοδεύει με τις πιο προηγμένες ηλεκτρονικές τεχνολογίες ελέγχου, με το concept Ducati Riding Mode.

Αυτό περιλαμβάνει επτά κορυφαίες ηλεκτρονικές τεχνολογίες: το τελευταίας γενιάς σπορ ABS, το Ducati Traction Control (DTC), την ηλεκτρονική ανάρτηση DES, το σύστημα μετάδοσης Ducati Quick-Shift (DQS), το αγωνιστικών προδιαγραφών Engine Brake Control (EBC), το Ride-by-Wire (RbW) και το Thin Film Transistor (TFT).

Η νέα ιταλική μοτοσικλέτα έχει τρεις εκδόσεις: την 1199 Panigale, την 1199 Panigale S και την 1199 Panigale S Tricolore, που έχει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας για τον εορτασμό των 150 ετών ανεξαρτησίας της χώρας.

Δίπλα στην 1199 Panigale, η Ducati εκθέτει στην EICMA 2011 τη νέα 848EVO Corse Special Edition (που έχει αναβαθμισμένη ηλεκτρονική και ανάρτηση και τα χρώματα της Ducati Corse), τις νέες Streetfighter 848 και Streetfighter S με νέα χρώματα και τη νέα έκδοση Cromo της Diavel.

Πηγή : auto.in.gra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More