Google Translator

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Εξώδικο έστειλαν οι γιατροί για το νέο σύστημα συνταγογράφησης



Εξώδικο για το νέο σύστημα συνταγογράφησης του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έστειλαν στον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, στη γενική γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Αθηνά Δρέττα και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρη, οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ).

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης και ο γενικός γραμματέας κ. Στ. Τσούκαλος ζητούν από τους αρμοδίους να ανακαλέσουν «τις μη νόμιμες εντολές σας για συνταγογράφηση στα βιβλιάρια του ΕΟΠΥΥ και του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ από μη συμβεβλημένους με
τα ταμεία αυτά ιατρούς και να παύσετε άμεσα την μέχρι σήμερα πρακτική σας και να απόσχετε στο μέλλον από την αποστολή τέτοιων οδηγιών - εντολών μέσω email και sms».

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ έχουν καλέσει τους γιατρούς - μέλη τους να μην παραλαμβάνουν τα συνταγολόγια του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, καθώς δεν έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κων. Λουράντο έως τώρα δεν έχει σημειωθεί πρόβλημα στα φαρμακεία με τις συνταγές που προσκομίζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ.
Πηγή: tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More