Google Translator

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μπ. Ομπάμα: «Είναι βασικό να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας»


Συνέντευξη Τύπου από τις Κάνες, όπου διεξήχθη η συνεδρίαση της G20 έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «η οικονομία αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς. Η πρόταση που έχω κάνει αφορά την ανεργία και δεν υπάρχει δικαιολογία για αδράνεια».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ευρωπαϊκή κρίση απάντησε: «Πρώτα από όλα δεν είχαμε μεγάλη συζήτηση στη συνεδρίαση για τα πακέτα τόνωσης της οικονομίας. Αυτή ήταν μια συνάντηση της G20 και αφορούσε το πώς θα κινηθούμε για να ενισχύσουμε την παγκόσμια ενίσχυση. Οι Ευρωπαίοι συμφωνούν με εμάς πως είναι σημαντικό να στείλουμε ένα κοινό μήνυμα ότι πρέπει να επιλυθεί κρίση και σ' αυτό συμφωνούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δηλαδή στην κοινή δράση. Είναι βασικό να δούμε όλα τα στοιχεία της κρίσης.

Επίσης, είναι βασικό να έχουμε λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Και παρόλο που η αναγγελία για δημοψήφισμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό τις προηγούμενες ημέρες επηρέασε πολλούς, η τελική προσέγγιση είναι ότι έχουμε σημαντικές κινήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές και μου δίνει θάρρος ότι ακόμα και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δανειακή σύμβαση και θέλει να συνεχίσουμε έτσι.

Είναι βασικό να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στις αγορές και να στείλουμε μήνυμα ότι η Ευρώπη θα σταθεί στα πόδια της.

Πηγή : kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More