Google Translator

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ομπάμα: Οι ενέργειες του κ. Παπανδρέου προκάλεσαν νευρικότητα


«Οι πράξεις του κ. Παπανδρέου και οι ενέργειές του για το δημοψήφισμα τις τελευταίες δυο μέρες, προκάλεσαν νευρικότητα σε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου G20 στις Κάννες.

Ο αμερικανός ηγέτης υποστήριξε ότι είναι βασικό να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι πράξεις του κ. Παπανδρέου και οι ενέργειές του για το δημοψήφισμα, τις τελευταίες δυο μέρες, «προκάλεσαν νευρικότητα σε πολλούς ανθρώπους».

Ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι η γενική προσέγγιση είναι ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, διατυπώνοντας την άποψη ότι του δίνει θάρρος το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «είναι σημαντικό» να προχωρήσουμε μ' αυτό το νέο πακέτο (βοήθειας).

Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεχίσουν να κάνουν ότι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι «συμφωνούν με εμάς», ότι είναι σημαντικό να στείλουμε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα», ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι «ζωντανό και καλό» και ότι είναι «δεσμευμένοι στο ευρώ», «παραμένοντας προσηλωμένοι» για την επίλυση αυτής της κρίσης.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε επίσης στην κατάσταση στην χώρα του και στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της ανεργίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More