Google Translator

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Διέταξε την έκδοση του Τζ. Ασάνζ στη Σουηδία



Την έκδοση του ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ στη Σουηδία, ούτως ώστε να ανακριθεί για τις φερόμενες σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δύο γυναικών (σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό), διέταξε χθες με απόφασή του το Πρωτοδικείο του Λονδίνου καθώς η προσφυγή του για τη μη έκδοσή του απορρίφθηκε από τους δικαστές της έδρας.

Οι δύο δικαστές στην ετυμηγορία τους απέρριψαν όλα τα επιχειρήματα της υπεράσπισης τα οποία συνοψίζονταν στη γραμμή ότι το αίτημα έκδοσης του Ασάνζ ήταν "άδικο και αντίθετο προς τον νόμο" και έτσι οι δικηγόροι του ιδρυτή του Wikileaks θα πρέπει μέσα στις επόμενες 14 ημέρες να καταθέσουν έφεση εναντίον της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η έφεση δικαιολογείται μόνο σε περίπτωση που η υπόθεση αποτελεί θέμα δημόσιου συμφέροντος, όμως πρώτα θα πρέπει να ζητήσουν την άδεια του ίδιου του Ανώτατου Δικαστηρίου για να μπορέσουν να κάνουν την έφεση.

Ο Ασάνζ έχει ενοχλήσει αρκετές κυβερνήσεις κρατών, μεταξύ αυτών και τις ΗΠΑ, με τις διαρροές απόρρητων εγγράφων στον ιστότοπο Wikileaks που αφορούν στον πόλεμο του Ιράκ, αλλά και σε άλλες μεγάλες υποθέσεις, γι' αυτό ο ίδιος θεωρεί ότι η προσπάθεια να εκδοθεί στη Σουηδία και να ανακριθεί για υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης είναι πολιτικά υποκινούμενη.

"Δεν κατηγορούμαι"
Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Ασάνζ τόνισε: "Δεν κατηγορούμαι επισήμως για κανένα έγκλημα σε καμία χώρα. Ομως το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον μου είναι τόσο περιοριστικό, που δεν επιτρέπει στα βρετανικά δικαστήρια να εξετάσουν τα δεδομένα της υπόθεσης".

Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More