Google Translator

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

«Διευθετείστε τα του οίκου σας» Στηρίζει την Ευρωζώνη ο Ομπάμα



 


Θορυβημένοι από τις δραματικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με αρνητική πρωταγωνίστρια φυσικά την Ελλάδα, εμφανίζονται οι ηγέτες ΗΠΑ και Κίνας που συναντήθηκαν στις Κάνες με τον προεδρεύοντα Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Αμερικανός πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα που είχε δηλώσει εξαρχής πως οι ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν τους Ευρωπαίους να παραμείνουν σταθεροί απέναντι στην κρίση χρέους, οι συνέπειες της οποίας απειλούν και την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, επανέλαβε αυτή τη θέση του και στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Στις δηλώσεις τους οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι εξετάζουν την κατάσταση συνολικά όπως διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Μπάράκ Ομπάμα δήλωσε πως ενημερώθηκε και πως συζήτησε εκτενώς τις εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα.

Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε πως η ατζέντα της Συνόδου είναι βεβαρημένη, ευχαρίστησε τον
Αμερικανό πρόεδρο για την αρωγή και στήριξή του και απηύθυνε μήνυμα προς τον τραπεζικό κόσμο να συνεργαστεί με τους πολιτικούς για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Από την πλευρά του ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο τόνισε στο γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί πως είναι «μόνο θέμα της Ευρώπης να διευθετήσει το χρέος της», υπογραμμίζοντας πως είναι πεπεισμένος για την ικανότητα των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν την κρίση.

«Πιστεύουμε πως η Ευρώπη διαθέτει τη σοφία και την ικανότητα να επιλύσει το πρόβλημα του χρέους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Και κατέληξε: Ελπίζω η συμφωνία των Βρυξελλών της 26ης Οκτωβρίου για την αντιμετώπιση της κρίσης να επιτρέψει στην Ευρώπη να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να διασφαλίσει την ανάπτυξή της»...


Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More