Google Translator

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Στο «κατώφλι» του ΔΝΤ η Ιταλία


Η Ρώμη ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επιβλέπει την εφαρμογή των δημοσιονομικών της δεσμεύσεων, δήλωσε σήμερα κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στις Κάνες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

"Η Ιταλία αποφάσισε από μόνη της να ζητήσει από το ΔΝΤ να επιβλέπει την υλοποίηση" των μέτρων της για τη μείωση του ιταλικού δημόσιου ελλείμματος, ανέφερε ο Μπαρόζο σε συνέντευξη Τύπου.

Μόνο συμβουλές, όχι βοήθεια υποστηρίζει η κυβέρνηση

Αναφερόμενο στην φημολογούμενη παροχή βοήθειας προς την Ιταλία από το ΔΝΤ, το τηλεοπτικό δίκτυο Tg 5 (του ομίλου του Μπερλουσκόνι) μεταδίδει ότι υπάρχει "Επίσημη διαβεβαίωση της κυβέρνησης της Ρώμης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιτήρηση ούτε και δανεισμός. Το ΔΝΤ θα δώσει στην Ιταλία μόνον χρήσιμες συμβουλές".

Σύμφωνα με Ιταλούς σχολιαστές, μετά την ανεξαρτητοποίηση δυο κεντροδεξιών βουλευτών χθες βράδυ η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κινδυνεύει να μην μπορέσει να επιτύχει την έγκριση, από την βουλή, των μέτρων που αφορούν την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την πώληση των δημοσίων ακινήτων και την άμεση δυνατότητα μετάθεσης των δημοσίων υπαλλήλων. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη αυτή, φυσική συνέπεια θα είναι η επισημοποίηση της κυβερνητικής κρίσης.

Νέα παρέμβαση Ναπολιτάνο

Στο μεταξύ, νέα παρέμβαση για την κρίση πραγματοποίησε ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, κατά την διάρκεια τελετής στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Ρώμη για την εθνικής εορτή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

"Πρόκειται για μια κρίση άνευ προηγουμένου. Η χώρα μας, και πολλές άλλες, πιέζονται από μια κρίση με διάρκεια, ένταση και έκταση που δεν γνωρίζει ανάλογο προηγούμενο, στα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο", τόνισε ο Ναπολιτάνο.

Ο Ιταλός Πρόεδρος πρόσθεσε ότι "οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, σε μια τόσο πολυσύνθετη και αβέβαιη περίοδο, αποτελούν θεσμό αναφοράς για την χώρα και την διεθνή κοινότητα. Με το έργο τους, συμβάλλουν στην οικοδόμηση, μαζί με άλλα στρατιωτικά μέσα φίλων και συμμάχων χωρών, στην διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας, στις πιο κρίσιμες περιοχές του πλανήτη και στους πιο σημαντικούς άξονες επικοινωνίας, ζωτικής σημασίας για την ελευθερία των εμπορικών συναλλαγών".

Πηγή : imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More