Google Translator

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Πληθαίνουν τα σενάρια περί παραίτησης του Μπερλουσκόνι



Η οικονομική κρίση «βυθίζει» την ιταλική κυβέρνηση με τον Καβαλιέρε να δείχνει έτοιμος να παραιτηθεί, ενδεχομένως, και σήμερα σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται δύο δημοσιογράφους που εργάζονται σε εφημερίδες που στηρίζουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Δύο δημοσιογράφοι του στενού περιβάλλοντος του Καβαλιέρε αναφέρουν σήμερα στις ιστοσελίδες τους ότι «αναμένεται η παραίτηση του Μπερλουσκόνι από ώρα σε ώρα, σήμερα».

Πρόκειται για το διευθυντή της εφημερίδας Λίμπερο που στηρίζει τον Μπερλουσκόνι, Φράνκο Μπέτσι και τον εκδότη και πρώην υπουργό, Τζουλιάνο Φερράρα.

Ενδεικτική του όλου κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας και των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, θεωρείται η σύντομη δήλωση του ιταλού υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Τζάννι Λέττα, που προβάλλεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης:
«Κατά την μετάβαση από την μια κυβέρνηση στην άλλη, οι δεσμεύσεις δεν αλλάζουν, συνεχίζουν να υφίστανται. Πρόκειται για την αρχή που προβλέπει της συνέχεια της διοίκησης», δήλωσε ο Λέττα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο ιταλός υφυπουργός, θεωρείται από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του «Καβαλιέρε» και το όνομά του, συγκαταλέγεται στην λίστα των νέων, πιθανών πρωθυπουργών, που δημοσιεύει ο Τύπος.

Ο Τζάννι Λέττα, θέλησε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι <δεν εύχεται να υπάρξουν εξελίξεις που να αφορούν την κυβέρνηση>.

Σύμφωνα, όμως με τους αναλυτές, η αναφορά του σε <πιθανότητα μετάβασης από την μια κυβέρνηση στην άλλη>, δείχνει ότι η αυτοπεποίθηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σχετικά με την δυνατότητα παραμονής του στην πρωθυπουργία, στην
πραγματικότητα, έχει μειωθεί αισθητά.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, αναφερόμενος στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας του, δήλωσε, σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Τre, ότι η κυβέρνηση, κατά την άποψή του, δεν διαθέτει, πλέον, την
αναγκαία πλειοψηφία στην βουλή.

«Τις ημέρες αυτές, μίλησα με τον Μπερλουσκόνι και μου δόθηκε η εντύπωση ότι δεν εννοεί να παραιτηθεί. Δεδομένων και των
εξελίξεων, πιστεύω ότι, πιθανότατα, η πλειοψηφία, στο κοινοβούλιο, έπαψε να υφίσταται, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να επιμένουμε άσκοπα» τόνισε ο Μαρόνι.

Σύμφωνα, πάντως, με πολιτικούς παρατηρητές, οι δυσαρεστημένοι βουλευτές που σκέπτονται να εγκαταλείψουν τον Καβαλιέρε φθάνουν, συνολικά, τους σαράντα, ενώ δεν αποκλείεται, τελικώς, ο Σίβιο Μπερλουσκόνι, να δημιουργήσει ένα νέο,μικρότερο κόμμα, μόνο με τους στενότερους συνεργάτες του.

Κύριος στόχος του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, θα ήταν, σε αυτή την περίπτωση, η εξασφάλιση της δικαστικής ατιμωρησίας για όλες τις υποθέσεις του, που εκκρεμούν.
ΠΗΓΗ:tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More