Google Translator

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κουβέλης: Δεν θα συμμετάσχουμε στην νέα κυβέρνηση

Κουβέλης: Δεν θα συμμετάσχουμε στην νέα κυβέρνηση
Την θέση του να μην συμμετάσχει η Δημοκρατική Αριστερά στο νέο κυβερνητικό σχήμα επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι η στάση τους θα κριθεί από τη θητεία
και τις δεσμεύσεις της.

"Εμείς, δεν θα μετέχουμε στο νέο κυβερνητικό σχήμα και σε ό,τι αφορά τη στάση μας, θα την εξαρτήσουμε από τη θητεία - η οποία, βεβαίως, ακούγεται ότι θα είναι μέχρι το Φεβρουάριο - και επίσης κυρίως από τις πολιτικές δεσμεύσεις και το τι καλείται να πράξει αυτή η μεταβατική κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.
"Δεν σπεύδω να σας πω ούτε ότι θα υπερψηφίσουμε, ούτε ότι θα καταψηφίσουμε τη νέα κυβέρνηση", αποσαφήνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Παράλληλα, είπε ότι η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική και αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος θα είναι νέος πρωθυπουργός σημείωσε: "Ο κ. Παπαδήμος είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, ο οποίος γνωρίζει και μακροοικονομικά και τη λειτουργία του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού συστήματος".
"Βεβαίως, είχε μια διαφορετική άποψη σχετικά με το "κούρεμα", αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο που θα διαμορφώσει σ' αυτόν η ανάθεση των καθηκόντων του πρωθυπουργού από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα: κατά πόσον εξασφαλίζεται μια αυτόνομη λειτουργία του μεταβατικού κυβερνητικού συστήματος. Ούτως ή άλλως, είναι λαβωμένη η επιλογή. Σκεφθείτε αν τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν", κατέληξε ο κ.Κουβέλης.
Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More