Google Translator

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Καληνύχτα Ελλάδα...



Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης σωτηρίας-αηδίας γέννησε μέσα μου αισθήματα θυμού και έντονου προβληματισμού. Η ατάκα, πλέον το πιο σύντομο εγχώριο ανέκδοτο, σταθμός, καταλυτικό για την εκλογή Παπανδρέου, ότι δλδ ''λεφτά υπάρχουν'', έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και στην πολυπόθητη καρέκλα. Η πλειοψηφία των πολιτών σε αυτή την χωρά, σε βάρος της μειοψηφίας, που πάντα παραγκωνίζεται τελικά στον βωμό της δημοκρατίας, εμπιστεύτηκε τον γιωργάκη για την διακυβέρνηση της χώρας στην πιο δύσκολη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.

Με το έλλειμμα να έχει εκτοξευτεί στα ύψη, ο φιλελευθερισμός να κυριαρχεί σαν την Coca-cola παγκοσμίως και η μη απονομή δικαιοσύνης σε αυτούς που τα ''έφαγαν'' ή συνεχίζουν να τα τρώνε μέσω των ελβετικών τραπεζών, έκαναν τον γιωργάκη ιδανικό υποχείριο της Ευρώπης και συγκεκριμένα των χωρών εκείνων που, μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος, κατέφυγαν σε πιο ασφαλείς τρόπους επιβολής της κυριαρχίας τους σε άλλες χώρες. Τα χρηματιστήρια και οι τράπεζες αποτέλεσαν τα σύγχρονα πεδία μάχης Συνειδητοποιώντας ότι η έμμεση επέμβαση στην οικονομία μιας χώρας και η πλήρης οικονομική της εξάρτηση έχει πιο άμεσα αποτελέσματα από ένα αυταρχικό καθεστώς υπό την καθοδήγηση ενός παράφωνα ηγέτη, που θα οδηγούσε τελικά σε αντιθέτα αποτελέσματα όπως είναι η εθνική συσπείρωση και ομοψυχία , κατάφεραν μέσω του ανίκανου - όπως τελικά διαπιστώθηκε - Έλληνα πρωθυπουργού να ελέγξουν όλη την,άτυχη τελικά από γεωγραφικής-στατηγικής θέσης και πλούσιας σε ορυκτό πλούτο-πού είσαι Χαρδαβέλλας να με υποστηρίξεις, Ελλάδα.Το ΔΝΤ εγκαταστάθηκε πλέον μόνιμα  και τελικά αντικατέστησε την εκλεγμένη κυβέρνηση. Το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αναγγέλθηκαν σαν σανίδα σωτηρίας ενώ στην πραγματικότητα μας έσπρωχναν πιο βαθιά στο τέλμα της χρεωκοπίας. Ο γιωργάκης ήταν ο πρώτος που πήδηξε από το καράβι. Έιχε δεί προ πολλού την τρύπα από το παγόβουνο. Σαν γνήσιος όμως υποκριτικής-ηθοποιός έκανε μια εντυπωσιακή έξοδο. Συμφώνησε σε κυβέρνηση σωτηρίας.

Αγνοώντας την λαϊκή εντολή που του δόθηκε από τους υποστηρικτές του – την πλειοψηφία δηλάδη του λού – συμφώνησε στην νέα κυβέρνηση να συμπεριλάβει βουλευτές της ΝΔ αλλά και του - θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου-ΛΑ.ΟΣ .Και ήταν τότε που θύμωσα και ίσως φοβήθηκα βλέποντας τον κίνδυνο που παραμονεύει στην γωνιά.Ο Καρατζαφύρερ – μάλλον περήφανος για το παρατσούκλι του – κατάφερε αυτό που περίμενε χρόνια. Έχοντας πάτημα σε όλα σχεδόν τα κανάλια, ξεχνώντας ίσως αυτά ότι στην ουσία μιλάμε για ένα ακροδεξιό κόμμα που σε άλλες εποχές θα είχε την ίδια συμπεριφορά με το κόμμα του συμπαθέστατου κατά τα άλλα κ. Βεργή, ρίχνοντας πυροτεχνήματα προσπαθώντας να προκαλέσει εντυπωσιασμό, λαϊκισμούς και φράσεις που ξεθάβει από τα λεξικά του, στολισμένα περίτεχνα με τον φοίνικα, και έχοντας σε εγρήγορση τα παπαγαλάκια του ( φήμες λένε ότι το ένα γυρνάει στο όνομα ''μπουμπούκος'') κατάφερε να μπει στην νέα κυβέρνηση. Καταφέραμε να βάλουμε σε θέσεις εξουσίας 2 βολευτές που σε λίγες ήμερες θα πενθούν, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο υγιή κόσμο, για έναν άνθρωπο που είχαν σε αφίσα στο παιδικό τους δωμάτιο και εικόνα στο ίδιο ύψος με αυτήν του Χριστού. Κατάφεραν να πείσουν, ελπίζω όχι όλους, ότι δεν είναι επικίνδυνοι. Θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν τα, υπέρ του δέοντως, φιλοπατριωτικά και άκρως ακροδεξιά τους αισθήματα. Και αν δεν το πετύχουν μπορούν απλά να το επιβάλλουν. Εξαφάνιση διαφορετικών απόψεων, μίσος για τους μετανάστες και πλήρη εξαθλίωση όλων των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων είναι μερικά από τα ζητήματα που θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν για συζήτηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Και όσο τα ΜΜΕ τους υποστηρίζουν,  θα καθοδηγούν τον όχλο προς αυτή την πορεία. Μια πορεία που θα μας οδηγήσει σε επικίνδυνα και σκοτεινά, και ας ήταν τότε που φωταγωγήθηκαν, μονοπάτια. Αντί να μαθαίνουμε από το παρελθόν μας αποφασίσαμε απλά να το ξεχάσουμε. Ή να το επωμιστούν κάποιοι σαν προσωπικό τους θρίαμβο, κάποιοι που αυτή την στιγμή θα απολαμβάνουν το καφέ τους, ή freddo αφού είμαστε πλεόν Ευρωπαίοι, στο Κολωνάκι.

Ξεχνάμε ότι ένας λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του ή την ξεχνά είναι καταδικασμένος στην λήθη. Από το ''καλήμερα ήλιε'', με το οποίο μας συστήθηκε ο πατέρας του γιωργάκη, φτάσαμε στο ''Καληνύχτα Ελλάδα''. Δυστυχώς όμως σαν ''σύγχρονοι Ιουδαίοι'' το κρίμα δεν θα πέσει μόνο σε εμάς άλλα και στα παιδιά μας...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More