Google Translator

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μετά τις 9 το βράδυ η συνάντηση Παπανδρέου - G20


 
Στις 9 και μισή το βράδυ έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Νικολά Σαρκοζί, την Άνγκελα Μέρκελ, την Κριστίν Λαγκάρντ και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στις Κάννες. Η διευρυμένη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά στις Κάννες, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα από τη Σύνοδο των Βρυξελλών και την απόφαση για το νέο πακέτο βοήθειας των 100+30 δισ. ευρώ και το «κούρεμα» 50% στο χρέος που κατέχουν ιδιώτες.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι διαμηνύουν στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να αλλάξει η συμφωνία των Βρυξελλών
για το πακέτο των 100+30 δισ. ευρώ και τη μείωση του χρέους και όλα δείχνουν να κρέμονται σε μία κλωστή.

Τόσο το σημερινό όσο και το πρόγραμμα των επομένων ημερών θα είναι βαρύ, γεμάτο με αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις,

Σήμερα, στις 6 και μισή το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη συνάντηση, στην οποία θα είναι παρόντες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Αργότερα, στις 9 και μισή το βράδυ θα συναντηθούν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στις σημερινές συναντήσεις δεν θα είναι παρών ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Ο κ. Ντράγκι θα πάει στις Κάννες την Πέμπτη μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ και τη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί.

Πηγή :  tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More