Google Translator

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οι Ρώσοι «επέστρεψαν» στα 69 έτη


Οι ρωσικές δημογραφικές υπηρεσίες πανηγύριζαν τις προάλλες για τη μοναδική στα 20 χρόνια από τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης επιτυχία τους να σταθεροποιήσουν το ρωσικό πληθυσμό, ισορροπώντας τον αριθμό γεννήσεων και θανάτων, μειώνοντας 3,5 φορές τους ρυθμούς θνησιμότητας και αυξάνοντας κατά 3,5 χρόνια το μέσο όρο ζωής, που επέστρεψε στα 69 χρόνια

Ωστόσο, οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, λόγω κυρίως της λεγόμενης βύθισης της δεκαετίας του 1990, όταν ο ρωσικός πληθυσμός έφτασε να μειώνεται σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο ετησίως, για να φθάσει σήμερα τα 143 περίπου εκατομμύρια από το ρεκόρ των 149, τη χρονιά που διαλύθηκε η ΕΣΣΔ (1991). Σύμφωνα με τους ειδικούς, περί το 2025 η δημογραφική κρίση στη χώρα, που θα έχει χάσει περί τα 20 εκατομμύρια πληθυσμό, θα κορυφωθεί, γι' αυτό και το Συμβούλιο Ασφαλείας την προειδοποίησε ότι για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι πολιτικοί στόχοι του διδύμου Πούτιν-Μεντβιέντεφ, θα πρέπει να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό της περί τα 35 εκατομμύρια, έτσι ώστε να μην υπάρξει μείωση αλλά λελογισμένη αύξηση του βιοτικού της επιπέδου.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η αμερικανική CIA, η οποία με τις δικές της στατιστικές αμφισβήτησε ότι ο ρωσικός πληθυσμός ξεπερνά τα 140 εκατομμύρια (138,7 κατά το περιβόητο World Factbook), αλλά και ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει την καταστροφική του τάση προς εξαφάνιση.

Τη σχετική συζήτηση στα ρωσικά ΜΜΕ ξαναφούντωσε δημοσίευμα του ρωσικού «Esquire», που επικαλείται την αναθεωρημένη για το 2010 πρόβλεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κίνηση του παγκόσμιου πληθυσμού, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ περιγράφεται ότι η τελευταία Ρωσίδα θα γεννηθεί το 2814 και πεθαίνοντας το 2888 θα σημάνει και το τέλος του ρωσικού έθνους, που δεν θα μπορεί πλέον να αναπαραχθεί. Στη δεκάδα των εθνών που θα εξαφανιστούν πρώτα κατατάσσονται, σύμφωνα με την ίδια στατιστική πρόβλεψη, το Μακάο, το Χονγκ Κονγκ, η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η Μάλτα, η Σλοβακία, η Σιγκαπούρη, η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η FYROM, η τελευταία γυναίκα της οποίας αναμένεται να πεθάνει το 3104.

Κατά την ίδια πρόβλεψη, η Ρωσία θα εξαφανιστεί περί το 2888, οι ΗΠΑ το... 177773, η Αφρική, η Ιρλανδία, η Ινδία, το Μεξικό και το μεγαλύτερο μέρος της Λατινικής Αμερικής, οι περισσότεροι Αραβες, η Τουρκία και το Ισραήλ ποτέ (!), ενώ η Ελλάδα (μαζί με Κίνα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία), αν επιζήσει των απανωτών Μνημονίων, μεταξύ 3300 και 3999, ζωή να 'χουμε...

Στο σχετικό χάρτη, η Γερμανία και το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής - Ανατολικής Ευρώπης θα μας έχουν αφήσει χρόνους μεταξύ 3000-3299, ενώ η Γαλλία θα αντισταθεί τουλάχιστον ώς το 10000.

Πηγή :enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More