Google Translator

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: Πράσινο φως από τη Γ.Σ για «φρουτάκια» και δάνειο 600 εκατ.


Δεν επηρεάστηκε η χθεσινή γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ από τη μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα της ημέρας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς και τα τρία θέματα της συνέλευσης εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία που ξεπέρασε το 98% των παριστάμενων μετόχων που κατείχαν το 70,36% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Η αποδοχή των νέων επενδυτικών σχεδίων του ΟΠΑΠ από τους ιδιώτες μετόχους οφείλεται στην πολύ καλή επικοινωνία της διοίκησης με τους θεσμικούς επενδυτές εδώ και αρκετές εβδομάδες και στις εξασφαλίσεις που εμπεριέχει για τους επενδυτές το επιχειρηματικό σχέδιο και ερμηνεύτηκε από τη διοίκηση της εταιρείας ως σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της.

Ειδικότερα, η πλειονότητα των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε χθες τη δεκαετή επέκταση της σύμβασης αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής των υφιστάμενων παιχνιδιών, την αποδοχή της άδειας για τα 35,000 VLTs και τη λήψη δανείου (ενός ή περισσότερων ομολογιακών) έως το ποσό των 600 εκατ. ευρώ.

Το επιτόκιο του δανείου είναι 6% + Euribor ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Σπανουδάκης, ο ΟΠΑΠ είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που καταφέρνει να δανειοδοτηθεί σήμερα.

Ανέφερε επίσης ότι θα χρησιμοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας που ήταν στο εξάμηνο 607 εκατ. ευρώ και είναι ακόμη περισσότερα αυτή τη στιγμή και θα ανακοινωθούν στο εννεάμηνο. Επίσης με στόχο τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας δεν θα διανεμηθεί προμέρισμα αλλά μόνο μέρισμα για τη χρήση του 2011.

Νέες επενδύσεις <<Αναφερόμενος στις νέες επενδύσεις τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικές για την εταιρεία, ότι σήμερα ο ΟΠΑΠ είναι η μοναδική εταιρεία που επενδύει και αυτό είναι μία εξαιρετική ευκαιρία τόσο για τους πράκτορες όσο και για τον ΟΠΑΠ για κατοχύρωση της θέσης του στην εγχώρια αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Το σύνολο των επενδύσεων για τις νέες άδειες ανέρχεται σε 849 εκατ. ευρώ ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθεί το κόστος απόκτησης των μηχανημάτων για τα VLT's το οποίο εκτιμάται σε 450 εκατ. ευρώ. Τα νέα μηχανήματα θα αποκτηθούν μέσω διαγωνισμού ή μέσω συντομότερων διαδικασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγκατάστασή τους μέσα στο 2012.

Ο κ. Σπανουδάκης επανέλαβε το ενδιαφέρον της εταιρείας να διεκδικήσει άδεια για τα Κρατικά Λαχεία και το Ξυστό, ενώ τόνισε πως μία από τις πρώτες προτεραιότητες αποτελεί και η είσοδος στη διαδικτυακή αγορά στοιχηματισμού.

Πηγή : imerisia.gr

1 σχόλια:

Εμπρός λοιπόν καλά μου φρουτάκια...

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More