Google Translator

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Γαλάζια μάτια για πάντα με επέμβαση μόλις 20 λεπτών!


Μία ανώδυνη επέμβαση με λέιζερ που διαρκεί μόλις 20 λεπτά μπορεί να μετατρέψει τα καφέ μάτια σε μπλε, σύμφωνα με τον δρα Γκρεγκ Χόμερ της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού Stroma Medical στην Καλιφόρνια. Επιπλέον, αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη θεραπευτική μέθοδο για άτομα που έχουν «διχρωματική ίριδα», κατάσταση κατά την οποία το μισό μάτι είναι καφέ και μισό μπλε. Χρησιμοποιώντας ακτίνες λέιζερ συγκεκριμένης συχνότητας, ο δρ Χόμερ κατάφερε μέσα σε δέκα χρόνια να τελειοποιήσει τη μέθοδο που αλλάζει μόνιμα το χρώμα των ματιών.

Αυτό συμβαίνει καθώς το λέιζερ αφαιρεί την προστατευτική χρωστική ουσία μελανίνη (αυτή που εκκρίνει το δέρμα μας όταν μαυρίζουμε), η οποία δημιουργεί το καφέ χρώμα. Ετσι, εμφανίζεται η επόμενη «στιβάδα» που έχει γαλάζιο χρώμα. Η «μετάλλαξη» γίνεται σε περίπου τρεις εβδομάδες από την ολοκλήρωση της επέμβασης.

Η επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών κοστίζει σήμερα περίπου 3.500 ευρώ και σύμφωνα με τον δρ Χόμερ θα είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη τους επόμενους 18 μήνες, αν και προηγουμένως θα πρέπει να ολοκληρωθεί μία σειρά κλινικών δοκιμών για λόγους ασφάλειας. Με την ευρεία διάθεση, η τιμή της αναμένεται να πέσει στις 2.000 ευρώ.
Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More