Google Translator

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός σε 20 ελληνικές πόλεις


Αθήνα

Στα πλαίσια του ειορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, διοργανώνεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 (ώρα 12:00 μ.μ.) Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός, σε 20 ελληνικές πόλεις.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε θηλάζουσα μητέρα που με τη συμμετοχή της στον Ταυτόχρονο Θηλασμό, στέλνει μήνυμα και σε άλλες νέες μητέρες, ανεμπόδιστα, ελεύθερα, παντού και πάντα, χωρίς ταμπού, να προσφέρουν στα παιδιά τους το μητρικό γάλα, που χαρίζει σημαντικά οφέλη σε αυτές και τα παιδιά τους, τώρα αλλά και στο μέλλον.

Όλες οι θηλάζουσες (ακόμη και εσάς που δεν θέλετε να πάρετε μέρος στον ταυτόχρονο θηλασμό), οι πρώην θηλάζουσες (ασχέτως αν θηλάσατε μια μέρα ή ένα, δυο χρόνια κ.λπ.), οι μητέρες που για οποιοδήποτε λόγο δεν θήλασαν αλλά συμφωνούν με τη φυσιολογική βρεφική διατροφή.

Όλοι οι νέοι -άντρες και γυναίκες- που σχεδιάζουν να γίνουν γονείς. Όλες οι εγκυμονούσες που είναι εν δυνάμει μέλλουσες θηλάζουσες και πρέπει να ενημερωθούν. Ολόκληρη η οικογένεια μαζί με τα παιδιά, μικρότερα και μεγαλύτερα.

Προγραμματισμένη ώρα πανελλαδικού ταυτόχρονου θηλασμού: 12:00 μ.μ.
Εκτιμώμενη ιδανική ώρα συνάντησης: 11:00 π.μ. - 13:00 μ.μ.
Εκτιμώμενος χρόνος παραμονής στα σημεία συνάντησης: 2-3 ώρεςΣημεία

Αθήνα, στο Ζάππειο (συντριβάνι)
Βέροια, Πλατεία Ελήας
Ηράκλειο Κρήτης, Δημαρχείο
Θεσσαλονίκη, στον Κήπο του Ήχου (Νέα Παραλία)
Ιωάννινα, Κεντρική Πλατεία
Καβάλα, Πλατεία Ομονοίας
Κομοτηνή, στο παρκάκι Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (πλησίον Δημοτικού Θερινού Θεάτρου)
Κόρινθος, στον πεζόδρομο έξω από την Πινακοθήκη στην οδό Κολοκοτρώνη
Λαμία, Πλατεία Ελευθερίας
Λάρισα, Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος (στο Ωδείο)
Πάτρα, Πλατεία Βασιλίσσης Όλγας
Σέρρες, Πλατεία Ελευθερίας
Σητεία, στο Άγαλμα του Β.Κορνάρου
Σύρος, Πλατεία Μιαούλη (στα σκαλιά του Δημαρχείου)
Τρίκαλα, Απόλλωνος και Ασκληπειού γωνία (έναντι Goody's)
Χανία, στον Δημοτικό Κήπο
Βόλος, μπροστά στο άγαλμα ΜΑΝΑ, στο πάρκο του Αγ.Κωνσταντίνου στην παραλία
Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία (πλ.Δημοκρατείας), σε περίπτωση βροχής 1ος ορ. Εστιατόριο «Κληματαριά», κεντρική πλατεία
Κοζάνη, Πλατεία Νίκης (κεντρική πλατεία)
Κιλκίς, στον «Κήπο» του Κιλκίς (σε περίπτωση κακοκαιρίας η συντάντηση θα γίνει στο χώρο του συλλόγου «Αρμονία», δίπλα στον «Κήπο»)
Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια διαδικτυακής συνεννόησης διαφόρων μητέρων ανά την Ελλάδα μέσα από εθελοντικά δίκτυα που διαχειρίζεται η ομάδα του mitrikosthilasmos.com που δεν είναι άλλο από μια υπαίθρια γιορτή ενημέρωσης, υποστήριξης και προώθησης του Μητρικού Θηλασμού στην οποία συμμετέχουν ήδη 20 πόλεις.

Η δράση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) για τις δράσεις εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Για τα πρακτικά της εκδήλωσης, θα γίνει καταμέτρηση όσων μητέρων μαζί με τα μωρά τους πάρουν μέρος.

Στόχος όμως δεν είναι ο «δημόσιος θηλασμός...» αλλά ο «μητρικός θηλασμός». Η δράση του «ταυτόχρονου» θηλασμού είναι απλά η αφορμή σε μια ευρεία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων μητέρων και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα με την ελπίδα μια μέρα να δούμε μια πιο φιλική για το θηλασμό Ελλάδα και περισσότερες γυναίκες να εμπιστεύονται τη φύση και να θηλάzουν τα παιδιά τους.

Γι' αυτό, πέρα από τον ταυτόχρονο θηλασμό, θα γίνει και άμεση ενημέρωση των παρευρισκομένων με ανοιχτή συζήτηση και επικοινωνία -κατά το φετινό μήνυμα της WABA «Mίλα μου! Θηλασμός, μια τρισδιάστατη εμπειρία», με ενημερωτικά φυλλάδια.

Για την ιστορία, ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά. Όλα
ξεκίνησαν το 2010 από την ιδέα μιας μητέρας από τη Θεσσαλονίκη, της Ελένης Μουστάκα, μέσα από το φόρουμ parents.gr του οποίου ήταν μέλος. Η ιδέα της, ένωσε και άλλες θηλάζουσες μητέρες-μέλη του ίδιου φόρουμ- που με θέρμη και ενθουσιασμό, μέσα σε 2 μόλις εβδομάδες... κατάφεραν διαδικτυακά να οργανωθούν και να συγκεντρώσουν τελικά, υποστηρικτές του θηλασμού σε 9 πόλεις πέρυσι, στέλνοντας το μήνυμα «Ο θηλασμός δεν είναι ταμπού».

Πηγή : in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More