Google Translator

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-3



Εκπληκτικός ο Παναθηναϊκός απέδρασε από την Τούμπα κερδίζοντας 3-1 χάρη σε δύο φάουλ "ποίημα" των Κλέιτον, Λέτο. 

Με δύο εκπληκτικά φάουλ των Κλέιτον (33') και Λέτο (70') και ένα γκολ του Κουίνσι (56') ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και παρέμεινε στην κορυφή.
 Με "χορευτικά" πανηγύριζαν οι "πράσινοι" τα γκολ ενώ αποδοκιμάστηκαν οι γηπεδούχοι που μείωσαν στο σκορ με τον Βιεϊρίνια στο 85' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός που μετά την Κέρκυρα και Ξάνθη πέρασε και από την Τούμπα με νίκη μένοντας στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα. Το συγκρότημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα με πολύ έξυπνη τακτική αλλά και εξαιρετικό παιχνίδι νίκησε με 3-1.

Κλέιτον και Λέτο με δύο αριστουργηματικά χτυπήματα φάουλ στο 33' και στο 70' και ένα γκολ του εξαιρετικού και πάλι Κουίνσι, το "τριφύλλι" εκμεταλλεύθηκε την κούραση αλλά και την κακή μέρα των γηπεδούχων και επικράτησε δίκαια. Το μόνο που κατάφερε ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν να μειώσει στο 85'  με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια που ήταν η "μόνη πηγή κινδύνου" για τον Καπίνο.
Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου) / Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας), Τρύφων Πέτρος (Δράμας).
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας) / Τεροβίτσας Βασίλειος (Αιτωλ/νιας).
ΚαιρόςΑίθριος

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετό, Κοντρέρας (46' Τσιρίλο), Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Αρίας (58' Σπαντάσιο), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (61' Γιάννου).
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (74' Βιτόλο), Σιμάο, Ζέκα (90'+4' Μαυρίας), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (76' Τοτσέ).
Σκόρερ: 33' Κλέιτον, 56' Κουίνσι, 70' Λέτο, 85' πεν. Βιεϊρίνια
Κίτρινες: Έτο, Φωτάκης / Ζέκα, Σιμάο

Κόκκινη: -

Ανασκόπηση αγώνα:

Με μια αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη παρέταξε την ομάδα του ο Λάζλο Μπόλονι, επαναφέροντας στο αρχικό σχήμα και την μεσαία γραμμή τον Φωτάκη αντί του Ρόμπεν. Κάτω από την εστία ήταν ο Χαλκιάς με αμυντική τετράδα τους Ετό, Κοντρέρας, Μαλεζά και Σνάουτσνερ. Στην μεσαία γραμμή εκτός του Έλληνα διεθνή ήταν οι Λάζαρ, Αρίας ενώ στα άκρα ήταν οι  Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια που θα έδιναν βοήθεια στον μοναδικό επιθετικό Παπάζογλου.

Με την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε με τον Εργοτέλη, παρουσίασε από την πλευρά του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στο πρώτο του ντέρμπι κάτω από την εστία ήταν Καπίνο με τους Μαρίνο και Σπυρόπουλο στα άκρα ενώ αμυντικό "δίδυμο" ήταν οι Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ. Αμυντικά χάφ οι Σιμάο και Κατσουράνης με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα και επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 τους Κλέιτον και Λέτο.

Οι φιλοξενούμενοι στην προσφιλή τους συνήθεια στα τελευταία ματς βγήκαν στην Τούμπα και πίεσαν τον αντίπαλό τους. Μάλιστα στο 11' λίγο έλειψε να εκμεταλλευθούν ένα λάθος του Αρίας αλλά το σουτ του Λέτο πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για παράβαση όταν στο 13' όταν ο Σαλπιγγίδης πραγματοποίησε την σέντρα ο Καπίνο έδιωξε και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπουμσόνγκ με τον Κουκουλάκη να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Οι παίκτες του Μπόλονι ισορρόπησαν την εικόνα του αγώνα αλλά δεν μπορούσαν εύκολα να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Ρουμάνο να ζητάει να "χτυπήσουν" από το δεξί άκρο με τους Σαλπιγγίδη και Ετό. Στο 23' ο Βιεϊρίνια εξαπέλυσε μια "βολίδα" αλλά η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη στημένη φάση στο 33' κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κλέιτον με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Χαλκιά και άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι". Το γκολ λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία των παικτών του Φερέιρα που την ίδια ώρα έλεγχαν την ροή του ματς έχοντας περισσότερη κατοχή στην μπάλα.

Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι περίμεναν τον αντίπαλο για να "χτυπήσουν" σε κάποια αντεπίθεση με άξονες τους Κουίνσι και Λέτο ενώ οι γηπεδούχοι που δεν είχαν τρόπο να μπουν στην αντίπαλη άμυνα είχαν σύο σουτ με τους Φωτάκη (35') και Αρίας (43').

Με καλύτερη ψυχολογία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός με τον Μπόλονι να αποσύρει τον Κοντρέρας και να βάζει στο ματς τον Τσιρίλο και με τους "πράσινους" να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο πιέζοντας και έχοντας εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα στο παιχνίδι τους. Ο Μαλεζάς στο πρώτο δεκάλεπτο σταμάτησε δύο αντεπιθέσεις με τους Κουίνσι και Λέτο να είναι απειλητικοί αλλά ο υψηλόσωμος αμυντικός του ΠΑΟΚ με σωτήριες επεμβάσεις τους σταμάτησε.

Όμως στο 56' από αριστερά ο Ζέκα βρήκε τον Κατσουράνη εκείνος "σέρβιρε" στον Κουίνσι που στην κίνηση με πλασέ και με την βοήθεια του Τσιρίλο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά κάνοντας το 0-2. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, θέλησε να δώσει βοήθεια από τον πάγκο και έβαλε στο ματς τους Σπαντάσιο και Γιάννου αλλά και πάλι δεν βρήκε ανταπόκριση.

Οι "πράσινοι" έδειχναν να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και με φαρμακερές αντεπιθέσεις να προσπαθούν να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ. Στο 63' ο Ζέκα δεν βρήκε τον Κουίνσι ενώ στο 65' ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν πλάσαρε σωστά τον Χαλκιά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 67' με τον Βιεϊρίνια και πάλι αλλά ο Καπίνο απομάκρυνε στα πλάγια.

Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού που δεν μπόρεσε σε κάποια αντεπίθεση να φτάσει σε ένα γκολ το κατάφερε με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 70', δίνοντας με το όγδοο γκολ του διαστάσεις θριάμβου για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν ήταν να μειώσουν το σκορ με τον καλύτερο παίκτη τους Βιεϊρίνια που κέρδισε πέναλτι από τον Βιτόλο και ο ίδιος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Το τελικό σφύριγμα του Κουκουλάκη έδωσε το έναυσμα στους φίλους του ΠΑΟΚ για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες της ομάδας τους ενώ οι "πράσινοι" αποχώρησαν ικανοποιημένοι που πήραν ένα ακόμα "διπλό" μετά από αυτά σε Κέρκυρα και Ξάνθη.

                                                       ΠΗΓΗ:sport24.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More